Kraftigt regn och hårda vindar förväntas över Thailand 21–26 juni 2024

Nationellt —

Den 21 juni 2024 släppte den thailändska meteorologiska avdelningen en väderprognos för de kommande sju dagarna, från 21 till 27 juni 2024.

Från den 21 till 26 juni förväntas den sydvästra monsunen som täcker Andamansjön och Thailandviken vara relativt stark. Dessutom kommer ett monsuntråg att passera genom de norra och nordöstra regionerna. Samtidigt kommer ett lågtrycksområde över centrala Sydkinesiska havet sannolikt att intensifieras och röra sig mot Hainan Island och Tonkinbukten.

Detta vädermönster kommer att resultera i ökad nederbörd över hela Thailand, med kraftiga regn i många områden och mycket kraftiga regn i vissa delar av de norra, nordöstra, östra och sydvästra regionerna.
Vinden och vågorna i Andamansjön och Thailandsbukten kommer att vara relativt starka. Andamansjön kommer att uppleva vågor som är 2-3 meter höga och över 3 meter höga i åskregn. Den övre Thailandbukten kommer att ha vågor som är cirka 2 meter höga och över 2 meter höga i områden med åskregn.
Efteråt kommer den sydvästra monsunen som täcker Andamansjön, Thailand och Thailandsbukten att försvagas, och monsuntråget kommer att förskjutas till den övre norra regionen, övre Laos, och mot lågtrycksområdet över norra Vietnam och Tonkinbukten .

Detta vädermönster kommer att resultera i minskad nederbörd i Thailand, men åskväder och kraftiga regn kommer fortfarande att förekomma i vissa områden i de norra och västra södra regionerna.
Vinden och vågorna i Andamansjön och Thailands viken kommer att försvagas, och övre Andamansjön kommer att se vågor runt 2 meter höga och över 2 meter höga i åskregn. Nedre Andamansjön och Thailandsbukten kommer att ha vågor som är 1-2 meter höga och över 2 meter höga i områden med åskskurar.
Medborgare rekommenderas att vara försiktiga med kraftiga till mycket kraftiga regn och ackumulerade nederbörd, som kan orsaka snabba översvämningar och vattenavrinning, särskilt i foten och låglänta områden.
Seglare i Thailandsbukten och Andamansjön bör fortsätta med försiktighet och undvika att segla i områden med åskskurar under hela denna period. Små båtar i Andamansjön bör avstå från att lämna stranden från 21 till 26 juni 2024.

Prenumerera
Kittisak Phalaharn
Kittisak har en passion för outgoing hur tufft det än blir, han kommer att resa med en äventyrlig stil. När det gäller hans intressen för fantasy är detektivgenrer i romaner och sportvetenskapliga böcker delar av hans själ. Han arbetar för Pattaya News som den senaste skribenten.