Thailands premiärminister Eyes Pattaya, Na Jomtien för Formel 1-loppet

Pattaya —

Thailands premiärminister Mr. Srettha Thavisin besökte personligen strandområdet Na Jomtien idag för att bedöma dess lämplighet för att vara värd för ett Formel 1 Grand Prix.

Herr Srettha åtföljdes av flera tjänstemän, inklusive Herr Poramase Ngampiches, borgmästaren i Pattaya och representanter från Formel 1.

Mr. Srettha engagerade sig i en kort diskussion med Formel 1-representanter innan han avgick till Laem Chabang-hamnen i Sri Racha, Chonburi för ytterligare en inspektion. Det senaste besöket följde på en tidigare inspektion av en annan potentiell Formel 1-tävlingsplats i Baan Chang, Rayong-provinsen.

Premiärministern sa tidigare idag att U-Tapao flygplats, Pattaya och Bangkok var kandidaterna för att stå värd för Formel 1 Grand Prix om FXNUMX-arrangörerna tillåter att loppet hålls i Thailand för första gången.

Han skrev på X: "I strävan efter vårt F1-mål inkluderar U-Tapao Airport-projektet en anläggning för typen "kretslopp" som ger maximal säkerhet; medan Bangkok och Pattaya utvärderas för typen "stadslopp" med fängslande City of Angels respektive de natursköna racerlederna vid stranden."


-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Glöm inte att prenumerera på vårt nyhetsbrev och få alla våra nyheter levererade till dig i ett spamfritt dagligt e-postmeddelande Klicka här! ELLER skriv in din e-postadress nedan!

Prenumerera
Sikta Tanakorn
Den lokala nyhetsöversättaren på The Pattaya News. Aim är en tjugofyraåring som för närvarande bor i Bangkok. Intresserad av engelsk översättning, berättande och entreprenörskap, tror han att hårt arbetande är en oumbärlig del av varje framgång i den här världen.