Pattaya firar Pride-månaden med Grand Festival och stöd från premiärministern

FOTO: PRPATTAYA

Pattaya —

Pattaya City höll ett storslaget firande för Pride-månaden med Pattaya International Pride Festival 2024, med temat "Pride for All", i går kväll, den 22 juni.

Evenemanget innehöll en Pride-parad, där tusentals människor, inklusive Thailands premiärminister Srettha Thavisin, deltog. Festivalen syftade till att främja jämställdhet, förespråka rättigheterna för HGBTIQ+-gemenskapen och fira Thailands nyligen antagna lagstiftning om samkönade äktenskap.

Premiärminister Srettha deltog i öppningsceremonin i köpcentret Central Pattaya och viftade entusiastiskt med regnbågsflaggan för att visa sitt stöd för HGBTIQ+-gemenskapen.

Festivalen var ett samarbete mellan Pattaya City, Sisters Foundation, Central Pattaya Shopping Center, Thailands turistmyndighet och över 100 andra organisationer.

Evenemangets höjdpunkt var en flamboyant Pride-parad som startade klockan 4:00. Paraden innehöll deltagande från över 100 organisationer och tusentals människor, inklusive skönhetsdrottningar, tävlingsdeltagare, kändisar, modeller, influencers och turister.

Festivalen inkluderade också stora shower och avslutades med minikonserter av kända artister som Prang Prangthip, Tao Tassanai och Pearja.

Men detta är inte slutet. Pattaya International Pride Festival 2024 kommer att pågå fram till idag, den 23 juni, med skönhetstävlingen One Man One Woman on the Beach 2024 som börjar kl. 6.

FOTO: PRPATTAYA
FOTO: PRPATTAYA
FOTO: PRPATTAYA
FOTO: PRPATTAYA
FOTO: PRPATTAYA
FOTO: PRPATTAYA
FOTO: PRPATTAYA
-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Glöm inte att prenumerera på vårt nyhetsbrev och få alla våra nyheter levererade till dig i ett spamfritt dagligt e-postmeddelande Klicka här! ELLER skriv in din e-postadress nedan!

Prenumerera
Sikta Tanakorn
Den lokala nyhetsöversättaren på The Pattaya News. Aim är en tjugofyraåring som för närvarande bor i Bangkok. Intresserad av engelsk översättning, berättande och entreprenörskap, tror han att hårt arbetande är en oumbärlig del av varje framgång i den här världen.