Pattaya skyndar sig för att försköna Bali Hai Pier efter premiärministerns order

Pattaya —

Pattaya City utplacerade ett stort team av arbetare från Department of Resurs and Environment och relaterade myndigheter för att rengöra Bali Hai Pier i går, den 26 juni, efter premiärminister Srettha Thavisins order.

Storstädningen var ett svar på Thailands premiärminister Srettha Thavisins officiella besök i Pattaya den 22 juni för att ta upp turismfrågor. En av platserna han besökte var Bali Hai-piren där han instruerade Pattaya-tjänstemän att ta bort luftledningar och kommunikationsledningar och förbättra områdets övergripande renlighet.

Efter detta besökte Mr. Manoch Nongyai, Pattayas biträdande borgmästare, piren i går tillsammans med cheferna för stadens konstruktions- och underhållsavdelning, botanikavdelningen och andra relevanta tjänstemän. De lanserade sedan en storstädning av piren, som fokuserade på att ta bort skräp och organisera kablar och ledningar. Arbetet förväntas vara helt slutfört inom 3-4 dagar, meddelade Mr. Manoch.

Dessutom uppgav Mr. Manoch att döda träd runt piren kommer att ersättas, och botaniktjänstemän är för närvarande i färd med att välja ut 20 nya träd för plantering vid piren. Denna del av projektet förväntas vara färdig inom 2-3 månader.

Pattaya News noterar att den så kallade vita elefanten på piren, den sedan länge övergivna och bundna i dussintals juridiska strider Waterfront Condo, inte togs upp under det senaste PM-besöket.

För mer information om vattnet och vändningarna i det ökända övergivna ögonsåret, tryck eller klicka här för vår tidigare täckning.

Pattaya City-tjänstemän har också nyligen städat upp ett antal övergivna skeppsvrak i området som vi tidigare rapporterat här på The Pattaya News.


-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Glöm inte att prenumerera på vårt nyhetsbrev och få alla våra nyheter levererade till dig i ett spamfritt dagligt e-postmeddelande Klicka här! ELLER skriv in din e-postadress nedan!

Prenumerera
Sikta Tanakorn
Den lokala nyhetsöversättaren på The Pattaya News. Aim är en tjugofyraåring som för närvarande bor i Bangkok. Intresserad av engelsk översättning, berättande och entreprenörskap, tror han att hårt arbetande är en oumbärlig del av varje framgång i den här världen.