Två vietnamesiska medborgare greps för att ha överfallit affärspartner vid fullt dagsljus på Public Street i Pattaya

Pattaya —

Polisen i Pattaya arresterade två vietnamesiska medborgare för att de uppenbart attackerat deras affärspartner i Pattaya. Händelsen inträffade framför en restaurang i södra Pattaya den 25 juni 2024.

En video av misshandeln, skjuten av en förbipasserande, kan ses här på vår YouTube-kanal.

Offret, Xuan Hai Ngo, 38, också en vietnamesisk medborgare, fick måttliga skador på ögat i attacken. På dagen för händelsen arrangerade de misstänkta, som identifierades av polisen som Tran Chinh Tin, 30, och Nguyen Anh Kiet, 32, att träffa offret för att reglera en hemlig skuld på en restaurang.

Mr. Xuan och hans vän kom tidigt och väntade på restaurangen när Mr. Tran och Mr. Nguyen kom och diskuterade kort skulden, innan de plötsligt blev aggressiva och började attackera offret.

Offret knuffades ut på vägkanten och sparkades av de misstänkta. Lyckligtvis passerade en lokal journalist förbi platsen och hotade att ringa polisen, vilket fick de misstänkta att fly. Händelsen inträffade också inför många åskådare och chockade lokala invånare.

Den 26 juni lyckades polisen i Pattaya få både Tran och Nguyen att överlämna sig vid Pattayas polisstation. Till en början erkände de att de hade attackerat Xuan.

Enligt Tran hade han varit i ett affärspartnerskap med Xuan i Vietnam, sålt biltillbehör och drivit en pantbank.

Två av de pantsatta fordonen ska dock visa sig vara olagliga, vilket ledde till att de konfiskerades av vietnamesiska myndigheter och orsakade ekonomiska förluster på 1.4 miljoner baht för företaget.

Herr Tran hävdade att Xuan försökte skylla alla dessa förluster på honom när de träffades i Pattaya. Xuan ska också ha krävt att Tran skulle betala tillbaka förlusterna på restaurangen, vilket fick honom att känna sig arg eftersom han trodde att han inte var skyldig att betala tillbaka skulden eftersom de båda var affärspartner och hade lidit ömsesidiga förluster. Därför attackerade Mr. Tran och hans vän, Mr. Nguyen, Mr. Xuan av ilska.

Xuan svarade inte på dessa anklagelser via pressen och fortsatte med rättsliga åtgärder med relevanta brottsbekämpande myndigheter mot de misstänkta.

Polisen i Pattaya anklagade initialt både Tran och Nguyen för att ha orsakat kroppsskada på en annan person vilket resulterade i skador.

I en annan större brotts- och skuldsituation nyligen som involverade utländska medborgare i Pattaya, Polisen räddade en kinesisk man som kidnappades av sina medborgare denna vecka som vi rapporterade här.


-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Hjälp till att stödja The Pattaya News 2024!

Behöver du medicinsk eller reseförsäkring för din resa till Thailand? Vi kan hjälpa!

Prenumerera
Sikta Tanakorn
Den lokala nyhetsöversättaren på The Pattaya News. Aim är en tjugofyraåring som för närvarande bor i Bangkok. Intresserad av engelsk översättning, berättande och entreprenörskap, tror han att hårt arbetande är en oumbärlig del av varje framgång i den här världen.