Över 100 personer samlas för att göra en petition mot återkriminalisering av cannabis i Pattayas stadshus

Pattaya —

Klockan 11:00, den 26 juni 2024, samlades över 100 cannabissupportrar, inklusive lokala och utländska individer, framför Pattayas stadshus för att underteckna en namninsamling mot omklassificeringen av cannabis som en olaglig narkotika typ 5. Deltagarna delade också med sig av sina åsikter på en vit duk på stadsmuren.

En video av protesten finns här på vår YouTube-kanal.

Denna sammankomst följde på en offentlig samrådsperiod från den 11:e till den 25:e juni, under vilken cirka 100,000 XNUMX personer deltog. Enligt folkhälsominister Somsak Thepsuthin ska över 80 % av deltagarna ha stött omklassificeringen av cannabis som narkotika.

Jirawat Tanyapirom, en av cannabissupportrarna, sade att syftet med sammankomsten var att motsätta sig omklassificeringen av cannabis. Han uppmanade den thailändska regeringen att erkänna de övergripande fördelarna med cannabis och att noggrant se över beslutet.

Jirawat betonade att många cannabisföretagare skulle drabbas av betydande förluster om omklassificeringen fortsatte som regeringen planerade. Människor skulle också riskera omfattande fängelse och böter ännu en gång för även små mängder marijuana om växten rekriminaliseras.
Evenemanget inkluderade att underteckna uppropet, som kommer att skickas till relevanta myndigheter för granskning och omprövning. Pattayas polis och tjänstemän skötte trafiken och underlättade sammankomsten utan några våldsincidenter.

Läs våra relaterade artiklar:

Studie visar att cannabis hjälper till att minska beroendet av skadligare droger, säger Rangsit University Dean.

Thailändsk biträdande talesman för regeringen varnar för att omklassificera cannabis som narkotika, citerar allmänskada.

Prenumerera
Kittisak Phalaharn
Kittisak har en passion för outgoing hur tufft det än blir, han kommer att resa med en äventyrlig stil. När det gäller hans intressen för fantasy är detektivgenrer i romaner och sportvetenskapliga böcker delar av hans själ. Han arbetar för Pattaya News som den senaste skribenten.