Thailands premiärminister inviger LOVE PRIDE PARADE 2024 i Bangkok den 30 juni

Nationellt —

Den 29 juni 2024 meddelade Chai Watcharong, den thailändska regeringens talesman, att Thailands premiärminister Srettha Thavisin kommer att inviga "LOVE PRIDE PARADE 2024" och gå med i Asiens längsta stora parad på 6 kilometer, för att avsluta Pride-månaden i juni 30:e.

Paraden kommer att marschera från Nationalstadion längs Rama 1 Road, förbi Pathumwan, Siam, Ratchaprasong, Phloen Chit, Asoke och Sukhumvit, och avslutas i Benchasiri Park i Bangkok från 4:6 till 30:1,000,000. Över XNUMX XNUMX XNUMX åskådare väntas längs sträckan.

Chai uppgav att den thailändska regeringen, tillsammans med mer än 100 ledande organisationer inom den privata sektorn, organiserar LOVE PRIDE PARADE 2024 för att fira avslutningen av Pride Month, månaden för pride för LGBTQIAN+-gemenskapen.

Det här evenemanget stöder regeringens Soft Power-strategi under Rainbow Economy-strategin. Paraden kommer att innehålla teman som främjar Soft Power i olika aspekter, såsom Pha khao ma-mode (ruttyg) till den globala scenen, som symboliserar kärlek och jämlikhet.

Den 18 juni 2024 antog den thailändska senaten lagförslaget om jämställdhet i äktenskap, vilket gör Thailand till det första landet i ASEAN och det tredje i Asien som legaliserar samkönade äktenskap.

Det förväntas att evenemanget kommer att locka över 1,000,000 2030 XNUMX lokala och internationella åskådare, främja turism, stärka ekonomin och stärka Thailands image som en Pride Friendly Destination. Detta stöder Thailands satsning på att vara värd för World Pride XNUMX.

Chai betonade att regeringen har stöttat Pride Month-firande över hela landet under hela juni, vilket har lockat till sig betydande deltagande. Pride-festivalen förväntas generera över 10 miljarder baht, stimulera lokala ekonomier, stärka Pride Community i Thailand och stärka landets image som en Pride Friendly Destination.

Prenumerera
Kittisak Phalaharn
Kittisak har en passion för outgoing hur tufft det än blir, han kommer att resa med en äventyrlig stil. När det gäller hans intressen för fantasy är detektivgenrer i romaner och sportvetenskapliga böcker delar av hans själ. Han arbetar för Pattaya News som den senaste skribenten.