Ökat nederbörd och temperaturer över genomsnittet förväntas i Thailand på grund av La Nina

Nationellt —

Den 2 juli 2024 meddelade den thailändska meteorologiska avdelningen att Thailand kommer att gå in i La Niña från juli till september 2024, fram till november 2024 till januari 2025.

Detta fenomen kommer att resultera i en liten ökning av nederbörden och temperaturer som ligger kvar över genomsnittet under andra halvåret 2024. Vintersäsongen förväntas dock bli svalare jämfört med förra året.

Mrs. Kanwee Sitthicheapak, generaldirektören för den meteorologiska avdelningen, sade att den nuvarande situationen visar att ENSO-fenomenet (El Niño-Southern Oscillation) är i ett neutralt tillstånd. Yttemperaturerna i det ekvatoriala Stilla havet har svalnat nästan helt under den senaste månaden.

De genomsnittliga havsyttemperaturerna under den senaste veckan var cirka -0.9 till 0.5 grader Celsius under genomsnittet. Det förväntas att de neutrala ENSO-villkoren kommer att övergå till La Niña från juli till september 2024, och fortsätta genom november 2024 till januari 2025.

Den thailändska meteorologiska avdelningen utfärdade också en 7-dagars väderprognos. Från den 1:a till den 3:e juli kommer en sydvästmonsun att täcka Andamansjön och Thailandviken, medan ett lågtrycksområde täcker norra Vietnam. Detta kommer att orsaka åskväder över hela Thailand, med kraftiga regn som förväntas i vissa delar av nordost.

Från den 4:e till den 7:e juli kommer monsuntråget att passera genom de norra och nordöstra delarna av Thailand och ansluta till ett lågtrycksområde över Vietnam. Tillsammans med den sydvästra monsunen som täcker Andamansjön och Thailandbukten, detta kommer att leda till ökad nederbörd och kraftiga regn i vissa områden i norr, nordost, öst och söder.

Prenumerera
Kittisak Phalaharn
Kittisak har en passion för outgoing hur tufft det än blir, han kommer att resa med en äventyrlig stil. När det gäller hans intressen för fantasy är detektivgenrer i romaner och sportvetenskapliga böcker delar av hans själ. Han arbetar för Pattaya News som den senaste skribenten.