Munk avleddes efter att ha blivit ertappad när han körde skåpbil för sena sightseeing på Na Jomtien Beach

FOTO: Mgronline

Sattahip —

En buddhistisk munk avsköts efter att ha blivit fångad av oroliga invånare som körde runt i en skåpbil och njöt av havsutsikten över Sattahips Na Jomtien Beach tidigt tisdag morgon den 2 juli 2024.

Klockan 12:10 idag inspekterade Udom Suwankana, chefen för Na Jomtien Village 1, tillsammans med hans assistenter området Na Jomtien Beach framför restaurangen Khao Tom Setthi som svar på rapporter från invånare som rapporterade att de sett en en munk som kör en gammal gul Isuzu skåpbil och njuter av utsikten över stranden. De boende ifrågasatte om mannen verkligen var en munk och om hans beteende var lämpligt.

På stranden hittade myndigheterna munken, identifierad som 76-åriga Luang Ta Noo Thi Thinrat, sittande i förarsätet i orange munkkläder. Han kunde dock inte uppvisa sitt nuvarande munkcertifikat när han blev tillfrågad och fick bara ett gammalt utfärdat 1991 från Wat Jomsri i Udon Thani-provinsen.

Inne i skåpbilen hittade myndigheterna allmosamat utspridda, en del redan ruttna, en hög med exkrementer och flera vardagskläder, som han hävdade tillhörde hans handikappade son.

Luang Ta Noo Thi hävdade för myndigheterna att han hade kört från sin bostad i Nakhon Ratchasima-provinsen till Sattahip för att ta sin handikappade son (inte närvarande på platsen) till stranden. Han hävdade att inga poliser hade förhört honom vid checkpoints, eftersom de kände honom väl. Han uppgav att han var prästvigd för att han var för gammal för att göra något annat. Nu när han hade blivit avstängd var han osäker på vad han skulle göra härnäst och planerade att köra tillbaka till sin hemstad.

Myndigheterna drog slutsatsen att även om bilkörning inte är ett allvarligt brott för en munk, har Supreme Sangha Council förbjudit munkar att köra bil. De tillade att Luang Ta Noo This påstående om att köra bil för att njuta av stranden på natten skadade också bilden av buddhistiska munkar. Dessutom hade han ingen tydlig anknytning till något tempel och saknade ett aktuellt munkcertifikat.

Därför beslutade munkarna som följde med myndigheterna att befria Luang Ta Noo Thi innan de lät honom köra hem.

Enligt lokala mediarapporter hade Luang Ta Noo Thi tidigare anklagats för att ha använt djur, såsom hundar, getter och åsnor för att dra vagnar för att be om allmosor. Denna handling resulterade i att han ställdes inför flera anklagelser om djurplågeri och så småningom kläddes av honom tidigare.

FOTO: Mgronline
FOTO: Mgronline
FOTO: Mgronline

-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Följ oss på Facebook, Twitter, Google Nyheter, Instagram, TikTok, youtube, Pinterest, Blädderblock, Ämnen, eller tumblr

Gå med oss ​​på LINE för att bryta varningar!

Eller gå med oss ​​på Telegram för att bryta varningar!
Behöver du juridisk rådgivning eller en advokat? Vi kan hjälpa. Klicka här.

Prenumerera
Sikta Tanakorn
Den lokala nyhetsöversättaren på The Pattaya News. Aim är en tjugofyraåring som för närvarande bor i Bangkok. Intresserad av engelsk översättning, berättande och entreprenörskap, tror han att hårt arbetande är en oumbärlig del av varje framgång i den här världen.