UPPDATERING: Banglamungs distriktschef beordrar ökad belysning efter att ryttare fallit i väggrävningsgrop

Chonburi —

Efter en nyligen inträffad incident där en ryttare med matleveranser föll i en utgrävningsgrop i Pattaya på grund av bristen på belysning, besökte Banglamungs distriktschef Mr. Weekit Manarojkit området idag och beordrade ökad belysning i området för att förhindra att liknande olyckor upprepas.

En video av efterdyningarna av olyckan kan ses här på vår YouTube-kanal.

Först vår tidigare historia:

En kvinnlig chaufför för matleveranser undkom med nöd och näppe döden efter att ha fallit i ett bygghål i Pattaya natten till den 30 juni.

Nu till vår uppdatering:

Olyckan involverade Nattanicha Owat, en 28-årig matleveransförare, som ådrog sig skador efter att hennes motorcykel störtade ner i gropen medan hon körde hem under en regnig natt.

Enligt en uppdatering från Weekit var Nattanichas skador inte allvarliga, och hon har redan fått ersättning för sina sjukvårdskostnader från projektentreprenören. Distriktschefen förklarade att vägen där olyckan inträffade håller på att byggas som en del av ett projekt för att utöka vattenförsörjningsnätet i Nongprue-området.

Projektet finansieras av Chonburi Provincial Administrative Organisation med en budget på 79.299 miljoner baht och förväntas vara klart den 11 augusti 2024. Tyvärr skadade utgrävningen kraftledningar i området av misstag, vilket resulterade i strömavbrott och begränsad sikt.

Som svar på dessa frågor instruerade Mr. Weekit entreprenören att installera mer belysning eller reflekterande klistermärken i närheten av utgrävningsgropen för att förbättra sikten och förhindra ytterligare olyckor.

Dessutom reparerar Pattayas regionala elmyndighet de skadade kraftledningarna för att stoppa ytterligare elavbrott.

Det rapporterades av lokala invånare att tre liknande olyckor har inträffat i detta område sedan bygget började.

Prenumerera
Sikta Tanakorn
Den lokala nyhetsöversättaren på The Pattaya News. Aim är en tjugofyraåring som för närvarande bor i Bangkok. Intresserad av engelsk översättning, berättande och entreprenörskap, tror han att hårt arbetande är en oumbärlig del av varje framgång i den här världen.