Över 15,000 XNUMX personer förväntas gå med i Pattaya Marathon i juli

Pattaya —

Över 15,000 2024 personer förväntas delta i det kommande Amazing Thailand Pattaya Marathon 20 av MAMA som kommer att äga rum i Pattaya den 21-2024 juli XNUMX.

En video från evenemanget kan ses här på vår YouTube-kanal.

En presskonferens hölls igår, den 3 juli, på Dusit Thani Pattaya Hotel för att meddela att evenemanget är redo. Amnat Charoensri, viceguvernör i Chonburi-provinsen, ledde mötet, som också deltog av Poramase Ngampiches, borgmästare i Pattaya, Pol. Överstelöjtnant Nanthawut Suwanlaong, biträdande befälhavare för polisregion 2, och Nat Krutsut, chef för turistmyndigheten i Thailands turistavdelning (TAT).

Enligt Mr. Poramase har Pattaya Marathon fått över tre internationella standardtävlingscertifikat från World Athletics Association för 42.195 km maraton, 21.1 km halvmaraton och 10 km löpning. Detta gör Pattaya Marathon till ett av endast två maratonlopp i Thailand som har fått alla tre certifieringarna för samma evenemang.

Mr. Poramase uppgav att årets tävling förväntas dra över 15,000 15,000 löpare och nästan 20,000 3,000 medföljande resenärer till Pattaya City. Över 100 250 rumsbokningar förväntas göras, och mer än XNUMX XNUMX volontärer och tjänstemän kommer att vara i tjänst under evenemanget. Evenemanget kommer också att innebära XNUMX% vägavstängningar på tävlingsrutten och förväntas generera över XNUMX miljoner baht för Pattayas och Chonburis ekonomi.

Pattaya Marathon 2024 kommer att inkludera fyra loppkategorier, inklusive Marathon (42.195 km) och Halvmarathon (21.1 km), som startar söndagen den 21 juli, medan 10 km, 4.5 km, rullstolsloppet och familjen Löpningen äger rum lördagen den 20 juli.

Start- och målpunkten för alla lopp kommer att vara vid Dolphin Roundabout på North Pattaya Road, framför Terminal 21 Pattaya. Mer information finns på www.pattayamarathon.go.th.

TPN medieanteckningar att de två maratondagarna också är religiösa högtider och alkoholförsäljningen kommer att begränsas och barer och nattliv stängs, se här för mer information.

-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Glöm inte att prenumerera på vårt nyhetsbrev och få alla våra nyheter levererade till dig i ett spamfritt dagligt e-postmeddelande Klicka här! ELLER skriv in din e-postadress nedan!

Prenumerera
Sikta Tanakorn
Den lokala nyhetsöversättaren på The Pattaya News. Aim är en tjugofyraåring som för närvarande bor i Bangkok. Intresserad av engelsk översättning, berättande och entreprenörskap, tror han att hårt arbetande är en oumbärlig del av varje framgång i den här världen.