Pattayas bilhandlare möter försäljningsnedgång mitt i hårdare finansiering

Pattaya —

Den 3 juli 2024 intervjuade The Pattaya News Paisan Kasemsantitham, verkställande direktören för Zunn Auto Center Pattaya, som diskuterade de svåra utmaningar som hans begagnade bilhandlare står inför på grund av stränga utlåningsåtgärder från finansinstitutioner.

Paisan förklarade att de höga nivåerna av nödlidande lån har tvingat bankerna att införa strängare utlåningsregler, vilket avsevärt minskat försäljningen av begagnade bilar. Före Covid-19-pandemin sålde företaget 50-60 bilar varje månad i tre filialer. Nu säljer de 20 eller färre.


Som svar på dessa utmaningar har företaget tvingats minska från tre filialer till en och därigenom minska månatliga utgifter från 200,000 300,000-150 200 baht per filial. Dessutom har de minskat sitt billager från 70-80 fordon till endast XNUMX-XNUMX, ibland säljs med förlust för att hålla sig flytande, anmärkte Paisan.
De strängare lånekriterierna, som nu kräver en fläckfri kredithistorik och stabil inkomst, har gjort det mycket svårare för många kunder, särskilt kontantbetalda arbetare, att få tillgång till kredit. Detta har avsevärt påverkat försäljningen, säger Paisan.
Dessutom har importen av elfordon 2023-2024 stört marknaden för begagnade bilar, vilket fått återförsäljningspriserna att rasa. Vissa återförsäljare har börjat undvika vissa märken för att förhindra förluster. Kombinationen av stränga låneåtgärder och framväxten av elfordon har skapat en perfekt storm för begagnade bilmarknaden, avslutade Paisan.

Prenumerera
Kittisak Phalaharn
Kittisak har en passion för outgoing hur tufft det än blir, han kommer att resa med en äventyrlig stil. När det gäller hans intressen för fantasy är detektivgenrer i romaner och sportvetenskapliga böcker delar av hans själ. Han arbetar för Pattaya News som den senaste skribenten.