Thailand välkomnar över 17.5 miljoner internationella turister under första halvåret 2024

FOTO: Prachachat

Nationellt —

Den 4 juli 2024 tillkännagav den thailändska regeringens talesman Chai Watcharong det framgångsrika resultatet av regeringens ansträngningar för att öka turismen under första halvåret 2024, med över 17.5 miljoner internationella turister som besökte Thailand och genererade mer än 825 miljarder baht i turismintäkter.

Framgången tillskrivs policyn "IGNITE Thailand's Tourism", som syftar till att stödja och främja turism över alla dimensioner, inklusive sekundära städer, särskilt i den nordöstra regionen, under strategin "5 måste göra saker i Thailand".

De fem bästa internationella turisterna kom från Kina, Malaysia, Indien, Sydkorea och Ryssland. Antalet besökare steg under den sista veckan i juni, med över 659,830 2024 internationella turister som deltog i Pride Month 2.98, vilket är en ökning med XNUMX % från föregående vecka.

Dessutom framhöll den thailändska regeringen sin UNESCO Triple Heritage City i Nakhon Ratchasima, som inkluderar världsarvet Dong Phaya Yen-Khao Yai, Sakaerat Biosphere Reserve och Korat Geopark, en erkänd världsgeopark. Detta gör Nakhon Ratchasima till en av endast fyra provinser i världen som uppnår denna status.

Turister uppmuntras också att besöka närliggande provinser och landmärken i Chaiyaphum, Buriram och Surin (tillsammans känd som Nakhon Chai Burin).

Den thailändska regeringens talesman noterade också att antalet internationella turister förväntas fortsätta att öka, drivet av den senaste releasen av LISAs musikvideo "ROCKSTAR" som ägde rum i Bangkoks Yaowarat och starten på den europeiska sommarlovssäsongen.

Prenumerera
Kittisak Phalaharn
Kittisak har en passion för outgoing hur tufft det än blir, han kommer att resa med en äventyrlig stil. När det gäller hans intressen för fantasy är detektivgenrer i romaner och sportvetenskapliga böcker delar av hans själ. Han arbetar för Pattaya News som den senaste skribenten.