Pattaya stad stoppar konstruktionen på Koh Larn i väntan på kontroll av markrättigheter

FOTO: Khaosod

Pattaya —

Pattaya City undersöker äganderättsdokument på Koh Larn efter att tunga maskiner har upptäckts när de rensat en stor del av en bergssluttning på öns Taewan Beach.

Pattayas biträdande borgmästare Mr. Manoch Nongyai uttalade onsdagen den 3 juli att det mesta av marken på Koh Larn, som sträcker sig över 4.5 kilometer, saknar formella marktitlar. Vissa tomter har dock officiella ägandehandlingar.

Marken har huvudsakligen använts för jordbruksändamål av öbor under lång tid, och Pattaya City har arbetat för att infödda invånare som betalar skatt till staden har laglig äganderätt till sin mark.

Men Mr. Manoch förklarade vidare att även om det mesta av Koh Larns platta mark har utvecklats till bostadsområden, har oro uppstått angående den senaste justeringen av en stor bergssluttning nära Taewan Beach.

Lokala invånare rapporterade att de sett bulldozrar röja marken, vilket väckte oro om operatörerna har lagliga dokument om markrättigheter och om det är lagligt att förvandla så brant mark till ett bostadsområde. Dessutom var invånarna rädda att det skulle förstöra områdets naturliga utseende och uppmuntra andra byggande.

"Pattaya City har redan beordrat tjänstemän att mäta lutningen av dessa områden," sa Manoch till lokala medier. ”Byggandet måste följa lagarna om markanvändning. Om lutningen överskrider lagliga gränser kommer byggnation inte att tillåtas. Vi har inledningsvis beordrat att konstruktionen ska stoppas i det drabbade området och att maskiner ska avlägsnas från platsen”, sa Mr. Manoch.

Det var inte omedelbart klart vem som påstod sig äga marken eller vad de planerade att bygga, och Pattaya City undersöker fortfarande trots att många klagomål från lokala invånare enligt uppgift strömmade in.

FOTO: Khaosod
FOTO: Khaosod
FOTO: Khaosod

-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Har du ett allmänt nyhetstips, pressmeddelande, fråga, kommentar, etc? Vi är inte intresserade av SEO-förslag. Maila oss på Tips@ThePattayanews.com

Prenumerera
Sikta Tanakorn
Den lokala nyhetsöversättaren på The Pattaya News. Aim är en tjugofyraåring som för närvarande bor i Bangkok. Intresserad av engelsk översättning, berättande och entreprenörskap, tror han att hårt arbetande är en oumbärlig del av varje framgång i den här världen.