Pattayas polis och Park Rangers slår till mot ett kinesiskt pars hem, beslagtar tillfälligt lyxbilar och lejon

Pattaya —

Polis och parkvakter slog till mot ett lyxigt hem i Pattaya den 5 juli 2024 och upptäckte två lejon som hölls i bostaden av ett kinesiskt par.

Räden genomfördes i ett hus i Siam Royal View Village i Nongprue-distriktet, Banglamung-distriktet, Chonburi-provinsen. Efter ett tips från en bekymrad medborgare fick polisregion 2, Nongprue-polisen och tjänstemän från Department of Wildlife Parks and Plant Conservation en husrannsakningsorder från Pattayas provinsdomstol och slog till mot lokalerna.

När polisen kom in i bostaden på två våningar hittade polisen ett kinesiskt par som bodde där tillsammans med två thailändska hushållerskor. Myndigheterna sökte igenom huset och hittade tre lyxfordon parkerade på fastigheten, inklusive en röd Ferrari och en vit Rolls-Royce, båda värda tiotals miljoner baht.

Den mest chockerande upptäckten var dock ett område av huset som förvandlats till en inhägnad där två vuxna lejonhanar var instängda. Myndigheterna beslagtog omedelbart de kontrollerade djuren efter att det oidentifierade kinesiska paret enligt uppgift inte kunde visa upp lejonens lagliga ägandetillstånd för myndigheterna. Dessutom beslagtog myndigheterna även lyxbilarna för kontroll av import- och skattedokument.

Under tiden fördes de två kinesiska invånarna och deras thailändska hushållerskor till Nongprues polisstation för förhör. Paret gjorde inget uttalande till pressen under razzian.

Uppdatering från 7:00 den 5 juli:

Miss Yuhan Sun, en 35-årig kinesisk medborgare, erkände att hon var ägare till huset. Hon står nu inför rättsliga åtgärder för att hon ska ha innehaft vilda djur utan tillstånd. Detta brott ger ett straff på upp till 100,000 XNUMX baht i böter eller fängelse i upp till ett år. Hon har beviljats ​​borgen.

Mr. Anirut Kongsap, Miss Suns advokat, klargjorde situationen för thailändska medier. Han uppgav att båda bilarna hade fullständig dokumentation för sina fordon. Ferraris köp var legitimt, och bevis på Rolls-Royces försäljning lämnades också, uppgav Anirut.

Angående lejonungarna hade den ursprungliga ägaren, S (också kines), lämnat huset i vård av tidigare thailändska anställda. Dessa skötare hade fostrat lejonen sedan de var unga. När den nya ägaren förvärvade huset kom de överens om att fortsätta vårda lejonen tills S återvände.

Thai National Parks Department kontrollerar för närvarande mikrochipsen från de två lejonen. Det kommer att ta ungefär en månad att avgöra om dessa lejon förvärvades lagligt. Samtidigt har parken rådet husägaren att se till att lejonen sköts ordentligt under denna process.

Detta är inte det första fallet av lejon i Pattaya. Även om ägande av lejon är lagligt i Thailand, kräver det betydande licenser och tillstånd och ordentliga inhägnader för de stora katterna.

I januari beslagtog polisen två lejon från en ung thailändsk kvinna som en kort stund rymde i ett bostadsområde i Pattaya.

Även i januari, en utländsk man gjorde internationella nyheter efter att ha åkt på en joyride i en hyrd lyxbil i Pattaya med en lejonunge, som vi rapporterade här.
-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Glöm inte att prenumerera på vårt nyhetsbrev och få alla våra nyheter levererade till dig i ett spamfritt dagligt e-postmeddelande Klicka här! ELLER skriv in din e-postadress nedan!

Prenumerera
Sikta Tanakorn
Den lokala nyhetsöversättaren på The Pattaya News. Aim är en tjugofyraåring som för närvarande bor i Bangkok. Intresserad av engelsk översättning, berättande och entreprenörskap, tror han att hårt arbetande är en oumbärlig del av varje framgång i den här världen.