Alkoholförsäljning tillåten på thailändska religiösa helgdagar på större flygplatser för att öka turismen

Nationellt —

Den 4 juli 2024 ledde vice premiärminister Suriya Juangroongruangkit mötet för den nationella alkoholdryckspolitiska kommittén för att diskutera nya förpacknings- och varningsetikettförordningar för inhemsk och importerad alkohol, som ska vara klar senast den 27 november 2024.

Dessa regler kommer att granskas ytterligare av medlemsländerna i Världshandelsorganisationen (WTO) under 60 dagar för att samla in internationell feedback och säkerställa efterlevnad av globala standarder.

Kommittén godkände en revidering av premiärministerns tillkännagivande, som tillåter försäljning av alkohol på tidigare förbjudna religiösa dagar på internationella flygplatser som Suvarnabhumi, Don Mueang, Chiang Mai, Chiang Rai, Phuket och Hat Yai. Detta syftar till att öka utgifterna och stödja turistsektorn, särskilt under hög resesäsong.

Beslutet togs efter att ha övervägt de ekonomiska fördelarna med att tillåta alkoholförsäljning i högtrafikerade områden och potentialen för ökade intäkter från internationella resenärer.

För Thailands statliga järnväg kommer kommittén att samarbeta med Alcohol Beverage Control Board för att överväga att tillåta alkoholförsäljning på tågstationer och på tåg för att främja inhemsk turism samtidigt som folkhälsan och säkerheten säkerställs.

Förslaget innehåller detaljerade planer för att reglera alkoholförsäljningen för att förhindra missbruk och säkerställa att konsumtionen av alkohol inte inkräktar på säkerheten och komforten för andra passagerare.

Dessutom godkände kommittén bildandet av en arbetsgrupp för att studera inrättandet av en fond avsedd för att behandla och rehabilitera individer som drabbats av alkoholkonsumtion.

Suriya lyfte också fram den årliga kampanjen "National No Alcohol Day" den 18 juli 2024 på The Mall Ngamwongwan, Nonthaburi, med fokus på ungdomar och kvinnor. Kampanjens tema är "Stoppa alkohol Stoppa skada på andra", som uppmuntrar människor att sluta med alkohol genom onlinelöften här.

Nästa stora religiösa helgdagar där alkohol är förbjudet infaller den 20:e och 21:a denna månad, juli.

Prenumerera
Kittisak Phalaharn
Kittisak har en passion för outgoing hur tufft det än blir, han kommer att resa med en äventyrlig stil. När det gäller hans intressen för fantasy är detektivgenrer i romaner och sportvetenskapliga böcker delar av hans själ. Han arbetar för Pattaya News som den senaste skribenten.