Bhumjaithai Partys rådgivare bekräftar engagemang för cannabisfördelar och varnar för hastig omklassificering av cannabis

Nationellt —

Den 4 juli 2024 talade Supachai Jaisamut, rådgivare till vice premiärminister Anutin Charnvirakul, seminariet "Shaping the Future of Cannabis in Thailand."

Han upprepade att Bhumjaithai-partiet konsekvent har förespråkat att cannabis ska gynna allmänheten, särskilt i de medicinska, hälsomässiga och ekonomiska aspekterna. Han bekräftade partiets orubbliga stöd för att reglera THC-innehållet till högst 0.2 % och varnade för omklassificering som illegal drog utan starka, evidensbaserade skäl.

Supachai kritiserade de senaste förslagen att omklassificera cannabis som ett olagligt ämne, och argumenterade mot åtgärder som kan undergräva dess potentiella samhällsfördelar. Han efterlyste en balanserad strategi som prioriterar evidensbaserad politik framför politisk ändamålsenlighet.

Han betonade vikten av att se cannabis som en strategisk tillgång som kan driva både miljontals individuella välbefinnande och ekonomisk tillväxt från cannabisrelaterade initiativ.

Sammanfattningsvis bekräftade Supachai sitt engagemang för att främja politik som utnyttjar cannabis på ett ansvarsfullt sätt till förmån för thailändska medborgare. Han uppmanade intressenter att fokusera på policyer som förbättrar tillgängligheten och säkerställer att regelverk stöder dess säker och fördelaktiga användning för folkhälsan, industrin och ekonomin.

"Det är dags att sätta människorna i centrum och låta cannabis driva positiv förändring," uppmanade Supachai.

Prenumerera
Kittisak Phalaharn
Kittisak har en passion för outgoing hur tufft det än blir, han kommer att resa med en äventyrlig stil. När det gäller hans intressen för fantasy är detektivgenrer i romaner och sportvetenskapliga böcker delar av hans själ. Han arbetar för Pattaya News som den senaste skribenten.