Delar av Pattaya möter översvämningar efter intensiva regn

Pattaya, Thailand – Tidiga timmarna den 5 juli 2024 upplevde Pattaya City en plötslig syndaflod som lämnade gator under vatten och fordon strandade. Det kraftiga regnet orsakade kaos i flera viktiga områden.

Video av översvämningen som tagits av våra reportrar finns här på vår YouTube-kanal.

Inverkan

– **Bilar och motorcyklar**: Många fordon överrumplades när vattennivån steg snabbt. Sedaner parkerade längs vägar var särskilt utsatta.
– **Ruttstörningar**: Third Road, Mum Aroi Restaurant-korsningen i centrala Pattaya och vägarna som leder till North Pattaya drabbades alla av betydande översvämningar. Khao Talo Railway Road, på väg mot Wat Tham Samakkhi, bevittnade en snabb ökning av vattennivåerna.
– **Skada och strandade fordon**: Vissa förare försökte tvinga sig igenom översvämningsvattnet, vilket resulterade i skador på deras fordon. Sedaner drabbades särskilt, medan högre fordon kämpade för att navigera på de översvämmade vägarna.

Trots utmaningarna från översvämningarna visade Pattayas invånare motståndskraft. Grannar hjälpte varandra att flytta fordon till högre mark, och lokala företag erbjöd skydd åt dem som fångades av skyfallet.

När regnet avtog och vattennivåerna sjönk började Pattaya sin återhämtningsprocessen. Händelsen fungerar som en påminnelse om regionens sårbarhet för intensiva väderhändelser och vikten av beredskap.

Prenumerera
Adam Judd
Mr. Adam Judd är delägare i TPN Media sedan december 2017. Han kommer ursprungligen från Washington DC, Amerika, men har också bott i Dallas, Sarasota och Portsmouth. Hans bakgrund är inom detaljhandel, HR och driftledning och har skrivit om nyheter och Thailand i många år. Han har bott i Pattaya i över nio år som heltidsbo, är välkänd lokalt och har besökt landet som en regelbunden besökare i över ett decennium. Hans fullständiga kontaktinformation, inklusive kontorskontaktinformation, finns på vår Kontakta oss-sida nedan. Berättelser skicka ett e-postmeddelande till Editor@ThePattayanews.com Om oss: https://thepattayanews.com/about-us/ Kontakta oss: https://thepattayanews.com/contact-us/