Stop-Drink Network kritiserar godkännande av alkoholförsäljning på större religiösa högtider på flygplatser

Nationellt —

Den 5 juli 2024 uttryckte Mr. Teera Watcharapranee, chef för Stop-Drink Network Thailand, starka farhågor angående det nyligen godkända godkännandet av försäljning av alkoholhaltiga drycker på thailändska religiösa helgdagar på stora internationella flygplatser.

Läs vår senaste artikel om National Alcohol Beverage Committee som godkänner försäljning av alkohol på religiösa helgdagar på stora internationella flygplatser, inklusive Suvarnabhumi, Don Mueang, Chiang Mai, Chiang Rai, Phuket och Hat Yai, i syfte att öka utgifterna och stödja turistsektorn .

Teera hävdade att detta beslut, med fokus på de "5 stora buddhistiska helgdagarna", stämmer överens med regeringens vinstdrivna agenda, vilket återspeglas i deras bredare initiativ för att mildra alkoholreglerna och förlänga barernas stängningstider till 4:XNUMX.

Han betonade att sådana åtgärder ökar risken för olyckor och dödsfall, en oro som stöds av studier från Dr Kamnuan Ungchusak, ordförande för arbetsgruppen under kontrollkommittén för alkoholdrycker, som visar ett samband mellan utökade bartimmar och högre olycksfrekvens.

Teera noterade att denna policy, som syftar till att främja turism och göra det lättare för turister att konsumera alkohol, står i kontrast till länder som Sverige, som tillämpar strikta regler för försäljning av alkohol varje söndag.

Teera tog också upp oro över potentiella utvidgningar av denna policy utanför internationella flygplatser. Thailands statliga järnväg föreslog att tillåta försäljning av alkohol på tågstationer och på tåg för att främja inhemsk turism. Teera lyfte fram riskerna och hänvisade till en tragisk incident där en berusad järnvägstjänsteman överföll och dödade en ung flicka på ett Surat Thani-Bangkok-tåg 2014, vilket ledde till strängare kontrollåtgärder.

Dessutom underströk Teera påverkan på folkhälsan och noterade att 1.8 miljoner människor i Thailand behöver behandling för alkoholrelaterade problem, med över 20,000 XNUMX dödsfall årligen till följd av alkoholrelaterade olyckor och sjukdomar. Han betonade att alkohol inte bör behandlas som en vanlig produkt, med tanke på dess betydande hälsomässiga och sociala återverkningar.

Prenumerera
Kittisak Phalaharn
Kittisak har en passion för outgoing hur tufft det än blir, han kommer att resa med en äventyrlig stil. När det gäller hans intressen för fantasy är detektivgenrer i romaner och sportvetenskapliga böcker delar av hans själ. Han arbetar för Pattaya News som den senaste skribenten.