Thailands specialkaffemarknad stiger med 25 % årligen, drivet av konsumentförändringar och expansion

Nationellt —

Den 4 juli 2024 avslöjade Nattharada Kunaviwattananon, ordföranden för Specialty Coffee Association of Thailand, att specialkaffemarknaden i Thailand fortsätter att växa med minst 25 % årligen när det gäller antalet butiker och baristor.

Denna tillväxt drivs av förändrat konsumentbeteende och stora operatörer som expanderar till marknaden för specialkaffe. För närvarande värderas specialkaffe till 2 miljarder baht inom 20 miljarder bahts premiumkaffemarknad och den totala kaffemarknaden på 100 miljarder baht.

Nattharada uppgav att thailändare konsumerar upp till 90,000 1.5 ton kaffe per år, i genomsnitt 30,000 koppar per dag. Den inhemska produktionen av kaffebönor är dock bara 6,000 XNUMX ton per år, med XNUMX XNUMX ton specialbönor, otillräcklig för att möta efterfrågan.

Som ett resultat importeras ytterligare 60,000 200 ton årligen. Produktionen har påverkats av klimatförändringar och global uppvärmning, vilket minskar produktionen och nästan fördubblar priserna. Priset för specialkaffe varierar för närvarande från 10,000 till XNUMX XNUMX baht per kilogram.

Dessutom, från 11 till 14 juli, kommer Thailand Coffee Fest 2024 att hållas på IMPACT Muang Thong Thani, Bangkok, med 300 bås från thailändska och internationella specialkaffeoperatörer. Evenemanget förväntas locka 80,000 100,000-500 600 deltagare och generera XNUMX-XNUMX miljoner baht.

Höjdpunkterna i evenemanget inkluderar Coffee Creativity Zone, som presenterar kreativa idéer genom popup-aktiviteter av The Cloud, och visar upp lokala thailändska ingredienser för kaféer att använda i sina dryckesmenyer.

Prenumerera
Kittisak Phalaharn
Kittisak har en passion för outgoing hur tufft det än blir, han kommer att resa med en äventyrlig stil. När det gäller hans intressen för fantasy är detektivgenrer i romaner och sportvetenskapliga böcker delar av hans själ. Han arbetar för Pattaya News som den senaste skribenten.