Thailändsk man greps i Pattaya för att ha hotat att släppa explicita medier från fransk ex-älskare

Pattaya —

Den 6 juli 2024 tillfångatog Thai Technology Crime Suppression Division (TCSD) en misstänkt i Pattaya, Chonburi, under en domstolsbeslut för påstådd utpressning av en fransk kvinna och hot om att ladda upp obscent media tillgänglig för allmänheten.

Den misstänkte, offentligt identifierad endast som Chalermwut (40), greps på en bostadsrätt i Pattaya, Chonburi.
Chalermwut och ett franskt offer ska ha spelat in obscena aktiviteter medan de var tillsammans i Thailand 2017. Senare, när offret flyttade för att arbeta i Vietnam, följde Chalermwut efter.
Deras förhållande gick söderut efter det, vilket ledde till en svår relation som resulterade i att Chalermwut utvisades från offrets bostad och återvände till Thailand 2022.
Två år efter uppbrottet rapporterade offret till polisen efter att ha mottagit hot från Chalermwut med krav på 900 euro. Chalermwut ska ha hotat att släppa de explicita medierna online om betalningen inte gjordes. Han ska sedan ha skapat sociala mediekonton i en plan för att lägga upp explicit innehåll på olika plattformar och tvinga offret att följa efterlevnaden. Offret rapporterade sedan fallet till TCSD, vilket ledde till att Chalermwut arresterades.


Under förhöret erkände Chalermwut förhållandet och erkände att han hade följt offret till Vietnam, där han påstod sig ha blivit överfallen och utvisad utan ekonomiskt stöd.
Hans oförmåga att kontakta offret underblåste hans ilska, vilket fick honom att visserligen hota med att lägga upp de explicita bilderna i ett försök att pressa pengar. Efter att ha tagit emot betalningen greps han därefter. Den misstänkte har överlämnats till utredare vid TCSD för vidare rättsliga förfaranden.

Prenumerera
Kittisak Phalaharn
Kittisak har en passion för outgoing hur tufft det än blir, han kommer att resa med en äventyrlig stil. När det gäller hans intressen för fantasy är detektivgenrer i romaner och sportvetenskapliga böcker delar av hans själ. Han arbetar för Pattaya News som den senaste skribenten.