Uppdatering: Utredningen fortsätter om handikappad mans död på motorväg nära Pattaya

Banglamung:

Lokala reportrar lämnades i chock efter att ha avslöjat den hjärtskärande historien om Amae Ma-yea, en 28-årig man från Chiang Rai-provinsen, som gick bort i en uppenbar påkörning denna vecka nära Pattaya som vi rapporterat tidigare HÄR.

Herr Amae, en handikappad person med atrofierade lemmar och polio, miste tragiskt livet efter att ha blivit påkörd av ett oidentifierat fordon nära Khao Mai Kaew-korsningen på motorväg nr 331 (Sattahip – Nakhon Ratchasima). Hans livlösa kropp upptäcktes nära by nummer 1, i Khao Mai Kaeo-distriktet i Banglamung.

Händelsen uppdagades när polisen och lokala bybor, som tidigare hade tillhandahållit mat, vatten och assistans till Mr. Amae, förberedde sig för att skicka tillbaka honom till sin hemstad. Chockerande nog hittade de honom död. Området där han dog, cirka 500 meter från Khao Mai Kaew-polisens vakthus, visade blodfläckar och den avlidnes skor.

Tyvärr fanns det inga vittnen till olyckan, även om en ung man svängde av sin bil för att undvika kroppen, sprang av vägen och ringde polisen. Den här mannen frikändes senare av polisen i händelsen eftersom det inte fanns några skador på hans fordon som skulle ha orsakats av att ha kolliderat med en människa.

Två dagar före den tragiska händelsen (den 3 juli 2024) upptäckte den lokala reportern Thanaphat Avala (även känd som Mr. Ek) och Huai Yais polisstationer Mr. Amae sov nära en bybors hus. Han sa att han hade blivit övergiven av vänner nära U-Tapaos internationella flygplats av okända anledningar och hade bestämt sig för att gå längs motorväg 331 i två dagar i ett försök att börja ta reda på hur man skulle återvända till Chiang Rai.

Utmattad sökte han skydd i en paviljong som användes för att vänta på bussar framför Khao Mai Kaew-polisens vakthus.

Polisen, efter att ha kontrollerat hans identitetskort, bekräftade att Mr. Amae var en handikappad person. De tog honom till Khao Mai Kaews vakthus för att samla information och kontakta hans släktingar. Herr Amae berättade att han hade rest med vänner i Rayong-provinsen men blev kvar på flygplatsen. Fast besluten att återvända hem gick han tills han nådde Khao Mai Kaew-korsningen.

Tragiskt nog inträffade olyckan den 4 juli 2024, runt 12:36. Kameraövervakningsfilmer från ett närliggande kafé fångade Mr. Amaes sista ögonblick när han gick in i en butik innan han hittade en plats att vila på i poolområdet bakom butiken. Föga anade någon att detta skulle bli den sista bilden av en man som redan hade ställts inför enorma utmaningar i livet.

Polisen fortsätter att försöka hitta vem som slog och dödade Amae och sedan flydde platsen.

Prenumerera
Adam Judd
Mr. Adam Judd är delägare i TPN Media sedan december 2017. Han kommer ursprungligen från Washington DC, Amerika, men har också bott i Dallas, Sarasota och Portsmouth. Hans bakgrund är inom detaljhandel, HR och driftledning och har skrivit om nyheter och Thailand i många år. Han har bott i Pattaya i över nio år som heltidsbo, är välkänd lokalt och har besökt landet som en regelbunden besökare i över ett decennium. Hans fullständiga kontaktinformation, inklusive kontorskontaktinformation, finns på vår Kontakta oss-sida nedan. Berättelser skicka ett e-postmeddelande till Editor@ThePattayanews.com Om oss: https://thepattayanews.com/about-us/ Kontakta oss: https://thepattayanews.com/contact-us/