Pattaya City är värd för det fjärde evenemanget för mobilvårdsenheten för att förbättra tillgången till samhället

Pattaya City, Thailand-Den 4 juli 2024 organiserade Pattaya City den fjärde Mobile Proactive Health Service Unit-aktiviteten inom samhället, i syfte att förbättra allmänhetens tillgång till omfattande hälsovårdstjänster.

Evenemanget ägde rum i Wat Chai Mongkol (kungliga klostret) och invigdes av Pramet Ngampichet, borgmästare i Pattaya City, tillsammans med Kritsana Bunsawat, vice borgmästare i Pattaya City, medlemmar av Pattayas kommunfullmäktige, medicinsk personal och representanter från myndigheter och myndigheter i den privata sektorn. Noterbart deltog även Phra Rajasarn Sophon (Anant Dhammachoto), biträdande abbot i Chonburi-provinsen och abboten i Wat Chai Mongkol i evenemanget.

**Förbättra sjukvårdens tillgänglighet**

Institutionen för folkhälsa och miljö i Pattaya City ledde det fjärde Mobile Community Proactive Public Health Service-projektet. Initiativet syftar till att säkerställa rättvis och heltäckande tillgång till hälsovårdstjänster för invånare i Pattaya-samhället. Genom att tillhandahålla gratis hälsokontroller tog evenemanget upp olika aspekter av välbefinnande:

1. **Diagnos och behandling av allmän sjukdom:** Deltagarna fick bedömningar och vägledning relaterade till vanliga hälsotillstånd.

2. **Screening för njursjukdom och diabetes:** Blodprov och urinanalys hjälpte till att identifiera potentiella hälsorisker.

3. **Lungröntgenundersökningar:** Tidig upptäckt av lungproblem var ett nyckelfokus.

4. **Orala hälsokontroller:** Tandläkare utvärderade deltagarnas munhälsa.

5. **Ögonundersökningar med glasögon:** Synbedömningar utfördes av Laboratory Analysis Room (Lab) team från Pattaya City Hospital.

6. **Demonstrationer av traditionell medicin:** Deltagarna lärde sig om växtbaserade fotblötläggningar och inhalatorer från thailändska traditionella medicinexperter.

7. **Mobila tandvårdstjänster:** Gratis tandfyllningar, utdragningar och fjällning tillhandahölls genom mobila tandläkarfordon.

Evenemanget bevittnade ett betydande deltagande från Pattayas invånare, vilket förstärkte samhällets engagemang för bättre hälsa och välbefinnande.

Fotot är en bild av Pattayas borgmästare och team och nyligen genomförda hälsoträningar.

Prenumerera
Adam Judd
Mr. Adam Judd är delägare i TPN Media sedan december 2017. Han kommer ursprungligen från Washington DC, Amerika, men har också bott i Dallas, Sarasota och Portsmouth. Hans bakgrund är inom detaljhandel, HR och driftledning och har skrivit om nyheter och Thailand i många år. Han har bott i Pattaya i över nio år som heltidsbo, är välkänd lokalt och har besökt landet som en regelbunden besökare i över ett decennium. Hans fullständiga kontaktinformation, inklusive kontorskontaktinformation, finns på vår Kontakta oss-sida nedan. Berättelser skicka ett e-postmeddelande till Editor@ThePattayanews.com Om oss: https://thepattayanews.com/about-us/ Kontakta oss: https://thepattayanews.com/contact-us/