Pattaya City stärker Village Health-volontärer med näringsträning för gravida kvinnor och barn

Pattaya-

I ett proaktivt försök att förbättra samhällets hälsa genomförde Pattaya City nyligen specialiserad utbildning för Village Health Volunteers.

Fokus för den här utbildningen låg på "Näringsfrämjande för gravida kvinnor och barn i åldrarna 0-5 år", med Mrs. Wipada Prompoonsuk, en operativ nutritionist från Nutrition Group på Banglamung Hospital, som ledande föreläsare.

**Varför näring är viktigt under graviditet och tidig barndom**

Graviditet representerar en kritisk period när celler och vävnader genomgår snabb utveckling. Fostrets tillväxthastighet under graviditeten överstiger den i andra livsstadier, vilket kräver ökat näringsintag. Tillräcklig näring är avgörande för både mödrars hälsa och välbefinnandet för det utvecklande barnet. När blivande mammor får en balanserad kost rik på viktiga näringsämnen är det mer sannolikt att de föder friska spädbarn. Omvänt kan otillräckliga eller felaktiga kostval leda till anemi, för tidig födsel, missfall och andra komplikationer.

**Byhälsovolontärernas roll**

Village Health Volontärer spelar en avgörande roll för att sprida korrekt hälsoinformation inom sina samhällen. Genom att utbilda gravida kvinnor och vårdgivare till små barn bidrar de till bättre hälsoresultat för både mödrar och spädbarn. Utbildningssessionen betonade vikten av rätt kost före och efter födseln, i syfte att utrusta volontärer med praktisk kunskap och strategier.

**Främja optimal tillväxt och utveckling**

Utbildningen betonade följande huvudpunkter:

1. **Näringsrika dieter:** Blivande mammor bör konsumera näringsrik mat för att stödja sin egen hälsa och fosterutveckling. En välbalanserad kost säkerställer optimal tillväxt och minimerar riskerna.

2. **Förebygga anemi:** Järnrik mat är avgörande för att förhindra anemi under graviditeten. Anemi kan leda till trötthet, svaghet och komplikationer för både mor och barn.

3. **Undvika blodförgiftning:** Korrekt kost minskar risken för infektioner under graviditeten, vilket gynnar både mödra- och fostrets hälsa.

4. **Förebyggande av låg födelsevikt:** Tillräcklig näring bidrar till hälsosamma födelsevikter, som är avgörande för ett barns långsiktiga fysiska, mentala och känslomässiga utveckling.

**En ljusare framtid**

Genom att ge Village Health Volunteers korrekt information syftar Pattaya City till att skapa ett hälsosammare samhälle. Effekten av deras ansträngningar sträcker sig bortom den omedelbara hälsan hos mödrar och spädbarn – det bidrar till den övergripande utvecklingen av nationen. När dessa volontärer fortsätter sitt viktiga arbete spelar de en viktig roll i att forma en ljusare framtid för alla.

*Obs: Utbildningen ägde rum i Thapprayas mötesrum i Pattayas stadshus.*

Prenumerera
Adam Judd
Mr. Adam Judd är delägare i TPN Media sedan december 2017. Han kommer ursprungligen från Washington DC, Amerika, men har också bott i Dallas, Sarasota och Portsmouth. Hans bakgrund är inom detaljhandel, HR och driftledning och har skrivit om nyheter och Thailand i många år. Han har bott i Pattaya i över nio år som heltidsbo, är välkänd lokalt och har besökt landet som en regelbunden besökare i över ett decennium. Hans fullständiga kontaktinformation, inklusive kontorskontaktinformation, finns på vår Kontakta oss-sida nedan. Berättelser skicka ett e-postmeddelande till Editor@ThePattayanews.com Om oss: https://thepattayanews.com/about-us/ Kontakta oss: https://thepattayanews.com/contact-us/