Pattaya-polisen griper en rysk medborgare som stannar kvar för att ha använt förfalskade euro

Pattaya —

Den 8 juli 2024 arresterade polisen i Pattaya en rysk medborgare för att ha använt en förfalskad 500 euro-sedel för att växla in thailändska baht i en växlingsbås i Pattaya.

Händelsen uppdagades efter att en anställd i penningväxlingsbåset meddelade Pattaya-polisen om en thailändsk man som försökte växla en förfalskad 500 euro-sedel i montern på Soi Pratumnak 5 den 8 juli. Den monteranställde insåg att lappen var falsk och larmade omedelbart myndigheterna på Dongtans polisstation.

Polisen gick till båset och inledde en sökning för att hitta den thailändska mannen. De kunde snabbt spåra honom till ett hotell på Soi Pratumnak 5. Den thailändska mannen identifierades av polisen endast som den 41-årige Mr Hassphon, och överraskande nog konstaterades att mannen arbetar som receptionist på hotellet. Herr Hassphon erkände att ha tagit emot den förfalskade sedeln från en rysk gäst som bodde på hotellet men hävdade att han inte visste att pengarna var falska och förnekade bestämt att han var gästens medbrottsling.

Herr Hassphon hävdade att den ryska gästen som hade bott på hotellet dagligen hade samlat på sig förfallna rumsavgifter i över tre veckor. När gästen tillfrågades om betalning, överlämnade gästen så småningom en 500 euro-sedel till Mr. Hassphon för att växla mot thailändska pengar för att betala för rumsavgifterna. Herr Hassphon växlade sedan in euron i växlingsbåset, utan att inse att pengarna var falska och att han också kan ställas till svars.

38-åriga Kornpassorn, chefen för valutaväxlingsbåset, avslöjade att hennes personal från början inte noggrant kontrollerade pengarna eftersom Mr Hassphon var thailändsk. Mr Hassphon fick 19,012 XNUMX baht för utbytet.

Polisen i Pattaya fortsatte sedan till hotellrummet för den ryska gästen, identifierad som Abdulhakim Khasanov, 29. Vid genomsökning av rummet upptäckte polisen ytterligare 5 förfalskade 500 eurosedlar och 80 förfalskade 50 eurosedlar, totalt 6,500 253,500 euro, eller cirka XNUMX XNUMX thailändska baht. Mr. Khasanov var också under vistelse på sitt visum, även om antalet dagar som stannat kvar inte släpptes av brottsbekämpning.

Under förhör ska Khasanov ha erkänt att han ägde de förfalskade pengarna.

Herr Khasanov och Herr Hassphon fördes till Chonburi immigrationskontor där Khasanov anklagades för att ha stannat för länge med sitt visum och innehav av falsk utländsk valuta. Polisen i Pattaya undersöker för närvarande om Hassphon var inblandad i utlänningens plan eller om han helt enkelt blev lurad av utlänningen.


-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Glöm inte att prenumerera på vårt nyhetsbrev och få alla våra nyheter levererade till dig i ett spamfritt dagligt e-postmeddelande Klicka här! ELLER skriv in din e-postadress nedan!

Prenumerera
Sikta Tanakorn
Den lokala nyhetsöversättaren på The Pattaya News. Aim är en tjugofyraåring som för närvarande bor i Bangkok. Intresserad av engelsk översättning, berättande och entreprenörskap, tror han att hårt arbetande är en oumbärlig del av varje framgång i den här världen.