Serietjuven i Pattaya arresterades omedelbart igen fem minuter efter frigivningen i fängelse

Oplus_0

Pattaya —

En 21-årig thailändsk man från Udon Thani-provinsen greps på nytt bara fem minuter efter att han släppts från fängelset för att han tidigare stulit pengar från donationslådor på olika platser i Chonburi-provinsen.

Den misstänkte, Mr. Saharat Sananthai, även känd som Kim, greps av Banglamung-polisen när han lämnade Min Buri Central Prison i Bangkok den 6 juli 2024. Han hade precis fullbordat ett straff för en tidigare stölddom.

Enligt polisen var Saharat misstänkt för att ha begått en rad stölder sedan den 13 maj 2024, då han var förklädd till tjänsteman från en välkänd välgörenhetsstiftelse för att få tillgång till donationslådor på olika platser, inklusive sjukhus, shopping gallerior, hotell och flygplatser i Chonburi. Han skulle använda falska dokument för att lura personalen och sedan öppna lådorna och stjäla pengarna.

I en incident ska Saharat ha stulit över 40,000 100,000 baht från en donationslåda på ett lokalt sjukhus. Polisen trodde att han hade stulit runt XNUMX XNUMX baht från alla donationslådor.

Innan han greps i går upptäcktes det att Saharat hade suttit fängslad i två månader på grund av en separat stöldanklagelse i Bangkok. Därför begärde Banglamung-polisen en arresteringsorder från Pattayas provinsdomstol. De väntade sedan på Mr. Saharat i fängelset, och så snart han släpptes arresterade de honom omedelbart och förde honom till Banglamungs polisstation för nya anklagelser.

Polisen sa att Saharat är en återfallsförbrytare som har varit in och ut ur ungdomsfängelse och fängelse sedan 15 års ålder, alltid för stöldanklagelser. Han hävdade att han vände sig till brott igen eftersom han inte kunde hitta ett jobb efter att hans föräldrar dog.

Saharat åtalas för stöld och dokumentförfalskning. Polisen varnar också allmänheten att vara försiktig mot liknande bedrägerier och att rapportera misstänkt aktivitet till myndigheterna.


-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Hjälp till att stödja The Pattaya News 2024!

Behöver du medicinsk eller reseförsäkring för din resa till Thailand? Vi kan hjälpa!

Prenumerera
Sikta Tanakorn
Den lokala nyhetsöversättaren på The Pattaya News. Aim är en tjugofyraåring som för närvarande bor i Bangkok. Intresserad av engelsk översättning, berättande och entreprenörskap, tror han att hårt arbetande är en oumbärlig del av varje framgång i den här världen.