Bästa nationella Thailand-berättelser från den senaste veckan: Yaowarat Fire och mer

Här är en titt på de bästa NATIONAL Thailand-historierna, valda av vårt Pattaya News/TPN-landslag, från förra veckan, måndagen den 1 juli till söndagen den 7 juli 2024.

De är inte på någon speciell nivå av betydelse utan är listade i ordning efter publiceringsdatum.

  1. Pol. General Surachate "Big Joke" Hakparn lämnade in dokumentation till National Anti-Corruption Commission (NACC) för att klargöra anklagelser om penningtvätt relaterade till Tao Poons polisstation och lämnade in ett klagomål mot premiärminister Srettha Thavisin angående den påstådda olagliga utnämningen av Pol. General Torsak Sukvimol som rikspolischef, med hänvisning till kränkningar enligt 157 §.

Pol. General Surachate Hakparn lämnar in dokumentation till NACC och lämnar in klagomål mot Thailands premiärminister för utnämning av polischef

2. Den thailändska regeringens talesperson Chai Watcharong tillkännagav det framgångsrika resultatet av regeringens ansträngningar för att öka turismen under första halvåret 2024, med över 17.5 miljoner internationella turister som besökte Thailand och genererade mer än 825 miljarder baht i turismintäkter.

Ungefär sex månader återstår 2024.

Thailand välkomnar över 17.5 miljoner internationella turister under första halvåret 2024

De fem bästa internationella turisterna kom från Kina, Malaysia, Indien, Sydkorea och Ryssland.

3. Teera Watcharapranee, chef för Stop-Drink Network Thailand, uttryckte starka farhågor angående det nyligen godkända godkännandet av försäljning av alkoholhaltiga drycker på thailändska religiösa helgdagar på stora internationella flygplatser.

Stop-Drink Network kritiserar godkännande av alkoholförsäljning på större religiösa högtider på flygplatser

Han betonade att sådana åtgärder ökar risken för olyckor och dödsfall, en oro som stöds av studier från Dr Kamnuan Ungchusak, ordförande för arbetsgruppen under kontrollkommittén för alkoholdrycker, som visar ett samband mellan utökade bartimmar och högre olycksfrekvens.

Tpn Media noterar dock att människor som dricker på flygplatser vanligtvis är på genomresa och inte kör motorfordon.

4. Thailands vice premiärminister Anutin Charnvirakul svarade på Narkotikakontrollstyrelsens förslag att omklassificera cannabis och hampa som narkotika.

Thailands vice premiärminister Anutin Charnvirakul ifrågasätter juridiska konsekvenser av omklassificering av cannabis, kräver förtydligande

Anutin uttryckte oro över de juridiska konsekvenserna för cannabisodlare på samhällsnivå och ifrågasatte hur den thailändska regeringen skulle ta itu med de tusentals som släpptes för cannabisrelaterade brott 2022.

5. Phlapphla Chai 2-polisen fick en rapport om en brand i Soi Yaowarat, Samphanthawong, Bangkok.

Polisen undersöker orsaken till den stora branden i Yaowarat, inga skador

Som tur var blev det inga skador.

Tack och se dig nästa vecka!

Den ursprungliga versionen av denna artikel dök upp på vår systerwebbplats, The TPN National News, som ägs av vårt moderbolag TPN media.

Prenumerera
Goongnang Suksawat
Goong Nang är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i mer än fyra år. Specialiserat främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya, och även vissa nationella nyheter, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som en mellanhand mellan reportrar och engelsktalande skribenter. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.