Thailands premiärminister Srettha Thavisin åtar sig att lyfta Thailands flygplatser till internationella standarder

Nationellt —

Den 7 juli 2024 meddelade den thailändska regeringens talesman Chai Watcharong att Thailands premiärminister Srettha Thavisin har åtagit sig att förbättra Thailands flygplatser till internationella standarder.

Syftet är att höja servicestandarder och flygsäkerhet till internationella nivåer, vilket driver Thailands flygindustri mot att bli det regionala flygnavet.

Vice premiärminister och transportminister Suriya Juangroongruangkit går i spetsen för ansträngningarna att uppfylla USA:s standarder för Federal Aviation Administration (FAA), vilket förbättrar flygsäkerheten och utökar flygrutter till USA och andra länder.

Suriya siktar på att positionera Thailand som ett regionalt flygnav. Suvarnabhumi Airport har rankats bland de 58 bästa flygplatserna globalt för 2024, från 68:e plats 2023. Samtidigt är Don Mueang Airport bland de 10 bästa lågprisflygbolagsterminalerna i världen.

Dessutom genomgår Suvarnabhumi Airport en expansion för att lägga till 81,000 2024 kvadratmeter för passagerarboende, med en tredje landningsbana som ska öppnas i september 94, vilket ökar flygkapaciteten till 68 flygningar per timme från XNUMX.

Till 2029 siktar Thailands flygplatser på att vara bland de globala topp 20, och hantera 170 miljoner passagerare och 1 miljon flygningar årligen. År 2034 är målet 210 miljoner passagerare och 1.2 miljoner flygningar årligen.

Från oktober 2023 till maj 2024 betjänade thailändska flygplatser 81.05 miljoner passagerare, och återställde 83.4 % av trafiken jämfört med 2019, före covid-19-pandemin.

Detta inkluderar 48.95 miljoner internationella och 32.09 miljoner inrikespassagerare, med totalt 490,970 80.9 flygningar, vilket återhämtar sig 2019 % jämfört med XNUMX, enligt den thailändska regeringens talesman.

Prenumerera
Kittisak Phalaharn
Kittisak har en passion för outgoing hur tufft det än blir, han kommer att resa med en äventyrlig stil. När det gäller hans intressen för fantasy är detektivgenrer i romaner och sportvetenskapliga böcker delar av hans själ. Han arbetar för Pattaya News som den senaste skribenten.