Thailand förbättrar rankningen i Muslim Travel Index, planerar att göra Thailand till en Halal Travel HUB

Nationellt —

Thailand har rankat 32:a bland populära resmål för muslimska resenärer i Mastercard-Crescent Rating Global Muslim Travel Index (GMTI) 2024, enligt Chai Watcharong, talesman för den thailändska premiärministerns kansli.

Mr. Chai uppgav att Thailand också har rankats på 5:e plats bland icke-muslimska länder (icke-OIC), och premiärminister Srettha Thavisin drar nytta av denna prestation genom att påskynda planerna på att arrangera evenemang och aktiviteter för att locka fler muslimska turister.

Mr Chai sa att Mr Srettha syftar till att etablera Thailand som ett nav för halalindustrier i alla dimensioner, inklusive mat, turism, mode och soft power. Mr. Srettha är nöjd med GMTI-rankingen och har gett relevanta byråer i uppdrag att vara värd för fler turismevenemang riktade mot den muslimska marknaden.

Chai tillade att den muslimska resemarknaden förväntas växa avsevärt under 2024, med uppskattningsvis 168 miljoner muslimska resenärer världen över, en ökning med 5 % från nivåerna före COVID-19.

Han sa att Thailand anses vara ett vackert land och en pionjär inom halalmat- och produktindustrin. Eftersom landet redan har olika muslimska samhällen, ger det en vänlig miljö för muslimska turister, sade Chai.
-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Har du ett allmänt nyhetstips, pressmeddelande, fråga, kommentar, etc? Vi är inte intresserade av SEO-förslag. Maila oss på Tips@ThePattayanews.com

Prenumerera
Sikta Tanakorn
Den lokala nyhetsöversättaren på The Pattaya News. Aim är en tjugofyraåring som för närvarande bor i Bangkok. Intresserad av engelsk översättning, berättande och entreprenörskap, tror han att hårt arbetande är en oumbärlig del av varje framgång i den här världen.