Thailändska marinpolisens befälhavare förflyttad under smuggelbränsleskandal som involverade 330,000 XNUMX liter

Nationellt —

Den 8 juli 2024, Pol. General Kraiboon Suadsong, polisens generalinspektör och chef för bränslebrottsbekämpning, tillkännagav överföringen av Pol. Generalmajor Prutthiphong Nuchanart, marinpolisens befälhavare, för att hjälpa till vid Central Investigation Bureau (CIB), och avlägsnade honom från hans tidigare tjänst.

Pol. General Kraiboon förklarade att överföringen beordrades av CIB-kommissionären. Han betonade att som marinpolischef Pol. Generalmajor Prutthiphong måste ta ansvar för alla incidenter som inträffar under hans befäl. Han förklarade att denna åtgärd var nödvändig och lämplig.

Läs om den stora incidenten med att 330,000 XNUMX liter smugglade bränsletankers, som hade försvunnit från marinpolisens pir i Sattahip, har bogserats tillbaka till Thailand.

Beträffande den pågående utredningen har Pol. General Kraiboon försäkrade att hela det inblandade nätverket skulle avslöjas och att han skulle arrestera alla inblandade. Han åtog sig att avsluta ärendet inom detta år.

På frågan om arresteringsordern för "Sia Joe", som har flytt till ett grannland, Pol. General Kraiboon klargjorde att ordern täcker hela fallet. "Alla som är inblandade i brotten kommer att utfärdas en arresteringsorder. Huruvida Sia Joe har dubbelt medborgarskap är irrelevant; han kommer att ställas inför åtal. Huruvida vi kan utlämna honom är en annan sak, men en arresteringsorder kommer säkerligen att utfärdas.”

Som svar på huruvida en tillförordnad marinpolischef kommer att informeras om nya riktlinjer, Pol. General Kraiboon bekräftade att briefingen redan hade ägt rum på morgonen (8 juli). Han betonade vikten av att ge den nya befälhavaren tid att planera och antydde att bristande prestationer skulle resultera i ytterligare ersättningar, eftersom polisstyrkan har en stor pool av officerare.

Beträffande statliga tjänstemäns inblandning i fallet har Pol. General Kraiboon bad om tålamod och försäkrade att alla inblandade kommer att behandlas. Han erkände den upplevda långsamma handlingstakten mot dessa tjänstemän men noterade att marinpolischefen redan hade ersatts.

Pol. General Kraiboon betonade behovet av rättvisa, noggrannhet och tydlighet vid granskning av detaljerna för att avgöra om det fanns någon försumlighet.

Prenumerera
Kittisak Phalaharn
Kittisak har en passion för outgoing hur tufft det än blir, han kommer att resa med en äventyrlig stil. När det gäller hans intressen för fantasy är detektivgenrer i romaner och sportvetenskapliga böcker delar av hans själ. Han arbetar för Pattaya News som den senaste skribenten.