Dödsolycka vid obevakad järnvägsövergång i Phichit dödar fem, skadar två

Phichit —

Klockan 6:15, den 8 juli 2024, fick polisen i Mueang Phichit en rapport om en dödsolycka med ett tåg från Bangkok–Phitsanulok som kolliderade med en pickup med sju personer i Mueang Phichit, Phichit. Kollisionen resulterade i fem dödsfall och två allvarliga skador.

Räddningspersonal från Mueang Phichit och andra relevanta myndigheter anlände till platsen för att hitta pickupen allvarligt skadad. Tåget, nummer 201, var på väg till Phitsanulok när det kraschade in i pickupen mellan Phichit och Ban Tha Lo järnvägsstationer. Olyckan inträffade vid en obevakad järnvägsövergång utan bomsystem eller signal.

De första rapporterna bekräftade att fem personer, inklusive en 14-åring, dog och två andra fick allvarliga skador. Det rapporterades senare att offren var på väg för att delta i begravningen av sin släkting i ett lokalt tempel.

Järnvägstjänstemän Phinit Waichotkarn och Nares Mandee uppgav att tåg nummer 201 var på väg till Phitsanulok från Bangkok. På olycksplatsen fanns inget bomsystem och lastbilen korsade järnvägen på farligt nära håll.

Järnvägstjänstemännen ska ha slagit på sirenen för att varna pickupen, men det var för sent och tåget kolliderade med lastbilen, vilket orsakade den tragiska olyckan.

Namnen på offren hölls undan av myndigheterna.

Prenumerera
Kittisak Phalaharn
Kittisak har en passion för outgoing hur tufft det än blir, han kommer att resa med en äventyrlig stil. När det gäller hans intressen för fantasy är detektivgenrer i romaner och sportvetenskapliga böcker delar av hans själ. Han arbetar för Pattaya News som den senaste skribenten.