Tjuvar bryter sig in i Pattaya Bus Cooperative Office och orsakar kaos

Pattaya-

Tjuvar riktade in sig på Pattaya Bus Cooperative kontor och lämnade ett spår av förstörelse och förvirring. Händelsen inträffade natten till den 7 juli 2024, men den upptäcktes först i går morse när Mr. Rewat Chiangchin, kooperativets president, anlände för att hitta kontoret i oordning.

Brottslingarna tog sig in genom att i hemlighet klättra genom ett mezzaninfönster. Väl inne gjorde de en beeline för kontorsskåpet, som innehöll värdefulla föremål.Bland stöldgodset fanns fyra mobiltelefoner och bankkort tillhörande kooperativa medlemmar. Men det var inte allt – tjuvarna genomsökte också kontoret, slet isär viktiga dokument och strödde dem över golvet. Den kanske mest bisarra aspekten av inbrottet var tjuvarnas oväntade kulinariska omväg. De var inte nöjda med sitt byte och slog till mot kontorets kylskåp och konsumerade all mat och dryck som fanns inne.Pattaya Bus Cooperative, som betjänar medlemmar med bilar och driver licensierade koncessionsrutter, står nu inför störningar. Kontoret förblir tillfälligt stängt eftersom tjänstemän bedömer skadan och arbetar för att återställa ordningen. Medlemmar rekommenderas att hålla ögonen öppna för uppdateringar om när tjänsterna kommer att återupptas.Lt. Överste Apinan Srithongrungthip, biträdande inspektör vid Banglamungs polisstation, försäkrade allmänheten att utredningen är i full gång.Poliser samlar in bevis, inklusive fingeravtryck och granskar CCTV-bilder, för att identifiera de skyldiga. Kooperativet hoppas på en snabb lösning på detta ovanliga fall.

Prenumerera
Adam Judd
Mr. Adam Judd är delägare i TPN Media sedan december 2017. Han kommer ursprungligen från Washington DC, Amerika, men har också bott i Dallas, Sarasota och Portsmouth. Hans bakgrund är inom detaljhandel, HR och driftledning och har skrivit om nyheter och Thailand i många år. Han har bott i Pattaya i över nio år som heltidsbo, är välkänd lokalt och har besökt landet som en regelbunden besökare i över ett decennium. Hans fullständiga kontaktinformation, inklusive kontorskontaktinformation, finns på vår Kontakta oss-sida nedan. Berättelser skicka ett e-postmeddelande till Editor@ThePattayanews.com Om oss: https://thepattayanews.com/about-us/ Kontakta oss: https://thepattayanews.com/contact-us/