Heroisk 82-årig kvinna i Sattahip ger HLR till elektriker för att rädda honom från elstöt

Sattahip —

En 82-årig thailändsk kvinna i Sattahip har blivit en hjälte i sociala medier efter att hon använde ett rep för att dra en elektriker i säkerhet från en potentiell elstöt och gav mannen HLR för att rädda hans liv.

Virusincidenten inträffade den 8 juli 2024 i ett hus i underdistriktet Plu Ta Luang, Sattahip-distriktet, Chonburi-provinsen. Räddningstjänsten fick en rapport om en elektriker som drabbats av en elektrisk stöt och ryckte till platsen.

Vid ankomsten hittade räddningstjänsten den 61-årige elektrikern Herr Somsak liggande på ett träbord framför huset. Även om mannen fortfarande var vid medvetande och kunde kommunicera, verkade han svag efter att ha blivit chockad.

Herr Somsak förklarade att han använde en stege för att klättra upp på taket för att reparera en felaktig elledning. Han rörde dock av misstag vid en metallränna som hade läckande elektricitet, vilket gjorde att han blev chockad och immobiliserad.

Som tur var blev husägaren, fru Sa-ngiem Keuk-kong, 82, vittne till händelsen och skyndade sig för att hjälpa. Hon tog tag i ett rep, lade det runt herr Somsaks högra fotled och drog ner honom från stegen och befriade honom från den elektriska stöten. Herr Somsak föll till marken och förlorade helt medvetandet. Utan att tveka utförde Mrs. Sa-ngiem HLR på Mr. Somsak och lyckades återuppliva honom.

Hela händelsen fångades på hemmets säkerhetskamera och visar att Mrs. Sa-ngiem skickligt ger Mr. Somsak HLR. Den 82-åriga hjälten rörde inte heller direkt vid Herr Somsak utan använde istället en mantel, i vetskap om att hon också kunde bli chockad.

Mrs. Sa-ngiem berättade senare för lokala medier att hon anlitade Mr. Somsak för att laga en felaktig elledning i hennes hus. Hon sa att hon lärde sig HLR från en YouTube-video på sin telefon.

Mrs. Sa-ngiems berättelse blev viral på thailändska sociala medier, med många människor som prisade hennes tapperhet och snabba tänkande trots hennes ålder.


-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Glöm inte att prenumerera på vårt nyhetsbrev och få alla våra nyheter levererade till dig i ett spamfritt dagligt e-postmeddelande Klicka här! ELLER skriv in din e-postadress nedan!

Prenumerera
Sikta Tanakorn
Den lokala nyhetsöversättaren på The Pattaya News. Aim är en tjugofyraåring som för närvarande bor i Bangkok. Intresserad av engelsk översättning, berättande och entreprenörskap, tror han att hårt arbetande är en oumbärlig del av varje framgång i den här världen.