Thailand registrerar 17.5 miljoner internationella turister, Kina förblir toppland

Nationellt —

Enligt den thailändska regeringens rapport besökte mer än 17.5 miljoner internationella turister Thailand under de första sex månaderna 2024, vilket genererade intäkter på 825 miljarder baht från sina utgifter.

De fem bästa länderna med det högsta antalet turister är Kina, Malaysia, Indien, Sydkorea och Ryssland.

Trots den positiva återhämtningen av antalet turister rapporterade regeringen att en viktig utmaning för thailändsk turism fortfarande är det faktum att de flesta utländska turister fortfarande tenderar att bara besöka större turiststäder, inklusive Bangkok, Chonburi och Phuket, med över 49 % av turisterna resa till dessa tre provinser.

Samtidigt behöll Krungsri Research sin prognos för det totala antalet utländska turister som besöker Thailand 2024 på 35.6 miljoner. Detta följer på en ökning med 22.3 % i juni, med totalt 2.74 miljoner turister.

Krungsri Research sa att turistsektorn fortfarande är en viktig drivkraft för Thailands ekonomiska tillväxt. Under första halvåret i år representerade antalet internationella turister som besökte landet 88.5 % av samma period 2019 (före covid-19-pandemin).

Intäkterna på 825 miljarder baht från internationella turistutgifter är cirka 91 % av samma period 2019. Krungsri Research noterade att detta är en betydande förbättring från 2023, där turistintäkterna låg på cirka 63 % av nivåerna före pandemin.
-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Behöver du juridisk rådgivning eller en advokat? Vi kan hjälpa. Klicka här.

Se mer information om att hyra en fastighet hos oss genom att klicka här.

Prenumerera
Sikta Tanakorn
Den lokala nyhetsöversättaren på The Pattaya News. Aim är en tjugofyraåring som för närvarande bor i Bangkok. Intresserad av engelsk översättning, berättande och entreprenörskap, tror han att hårt arbetande är en oumbärlig del av varje framgång i den här världen.