Utlänning slår ut kuwaitisk turist i Pattaya, polisens lanseringsjakt

Pattaya —

En utländsk man i Pattaya ska ha misshandlat en kuwaitisk turist och lämnat honom medvetslös. Polisen söker nu efter den misstänkte gärningsmannen.

Incidenten inträffade klockan 5 den 30 juli 10 i södra Pattaya på Soi Yensabai. Ögonvittnet 2024-åriga Mr. Sompong Rueangkham, en kycklingrisförsäljare, informerade The Pattaya News att han såg en utländsk man våldsamt attackera en kuwaitisk turist, agera aggressivt och varva hans bilmotor, vilket skapade rädsla bland människor i närheten.

Herr Sompong berättade att han bevittnade den oidentifierade utlänningen som hade en konflikt med en kuwaitisk medborgare. Gärningsmannen, som tros vara från Mellanöstern, kom till platsen i en svart Pajero tillsammans med flera följeslagare. Han konfronterade den kuwaitiske mannen och ett bråk uppstod, vilket resulterade i att offret blev utslaget och låg på marken. Herr Sompong sa att bråket också involverade en kvinna.

Mr. Sompong visade ett videoklipp av attacken för Pattaya News-teamet. Videon föreställde båda parter engagerade i en kamp om en thailändsk kvinna, följt av ett knytnävsslagsmål.

Gärningsmannen placerade offret i ett strypgrepp och slog honom flera gånger tills han blev medvetslös och kollapsade. När en åskådare försökte ingripa, knuffade gärningsmannen bort dem och hindrade någon från att hjälpa den kuwaitiska turisten. Den skadade mannen återfick medvetandet och sprang iväg, men gärningsmannen förföljde honom med ett tiotal följeslagare tätt efter.

Gärningsmannen filmades även när han körde i en svart Chevrolet Optra utan bakre registreringsskylt. Han rullade ner fönstret och gestikulerade hotfullt mot Mr. Sompong och hans fru, ägaren av kycklingrisbutiken, innan han högt satte fart på motorn.

Den skadade kuwaitiska turisten lämnade in en polisanmälan vid Pattayas polisstation. Polisen avslöjade bara att offret fick ansiktsskador och höll sitt namn undanhållet. Han fördes till sjukhus för vård och kommer att kallas till vidare förhör. Utredarna samlar för närvarande bevis från vittnen och CCTV-bilder för att gripa den utländska misstänkte.


-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Hjälp till att stödja The Pattaya News 2024!

Behöver du medicinsk eller reseförsäkring för din resa till Thailand? Vi kan hjälpa!

Prenumerera
Sikta Tanakorn
Den lokala nyhetsöversättaren på The Pattaya News. Aim är en tjugofyraåring som för närvarande bor i Bangkok. Intresserad av engelsk översättning, berättande och entreprenörskap, tror han att hårt arbetande är en oumbärlig del av varje framgång i den här världen.