Penisblekningstrenden ökar i Thailand - men är det farligt?

Penisblekningsbehandling på Lelux Clinic i Bangkok, Thailand.

En plastikkirurgiklinik i Bangkok har skapat rubriker i Thailand efter att den enligt uppgift delat en video på Facebook av en okonventionell ny "skönhetsbehandling": penisblekning.

"I dessa dagar är det många som frågar om det. Vi får cirka 100 kunder i månaden, tre till fyra kunder om dagen, säger Bunthita Wattanasiri, chef för hud- och laseravdelningen på Lelax Hospital and Clinic, till Associated Press.

Enligt den tyska nyhetsbyrån dpa hade ett Facebook-inlägg på onsdagen från en av klinikens representanter som annonserade om proceduren fått över 6,800 22,500 reaktioner och XNUMX XNUMX kommentarer per torsdag. Vi här på The Pattaya News kommer inte att dela själva videon, men här är ett foto från kliniken, Lelax Hospital, i Bangkok.

Penisblekningsbehandling på Lelux Clinic i Bangkok, Thailand.

Hudblekning är big business. BBC Thai Service rapporterar att blekningsindustrin i Asien-Stillahavsområdet mäter upp till cirka 2 miljarder dollar per år. Annonser för hudblekare visas i stor utsträckning på skyltar och i tidningar, medan apoteken har receptfria hudblekare.

Den kulturella trenden tillskrivs en gammaldags uppfattning att mörkare hy innebär att man är en del av arbetarklassen, medan ljusare hud innebär att man aldrig har arbetat i fält.
BBC Thai Service intervjuade en patient som hävdade att behandlingen fick honom att känna sig mer självsäker och citerade "Jag ville känna mig mer självsäker i mina simbyxor."
I torsdags fick den virala nyheten om Lelax-behandlingen Thailands folkhälsoministerium att utfärda en varning om penisblekning och sa att det var farligt, inte värt smärtan och ett slöseri med pengar.

Laserbehandlingar bryter upp hudens pigmentering, och processen kan definitivt vara farlig. BBC Thai Service rapporterar att om laserns kraft är hög kan den orsaka rodnad, blodiga sår och därefter möjlig infektion. Om lasrarna är mindre intensiva kan det orsaka en permanent fräknareffekt. För ett av kroppens mest känsliga områden verkar det särskilt inte värt risken.

Men vi här på The Pattaya News känner att det sannolikt bara kommer att bli mer populärt eftersom hudblekning i allmänhet är så vanligt och accepterat i Thailand. Vad tror du? Lämna en kommentar nedan och låt oss veta!

Prenumerera
KÄLLABBC Thai Service, Lelux Hospital Bangkok, Inverse.com
Adam Judd
Mr. Adam Judd är delägare i TPN Media sedan december 2017. Han kommer ursprungligen från Washington DC, Amerika, men har också bott i Dallas, Sarasota och Portsmouth. Hans bakgrund är inom detaljhandel, HR och driftledning och har skrivit om nyheter och Thailand i många år. Han har bott i Pattaya i över nio år som heltidsbo, är välkänd lokalt och har besökt landet som en regelbunden besökare i över ett decennium. Hans fullständiga kontaktinformation, inklusive kontorskontaktinformation, finns på vår Kontakta oss-sida nedan. Berättelser skicka ett e-postmeddelande till Editor@ThePattayanews.com Om oss: https://thepattayanews.com/about-us/ Kontakta oss: https://thepattayanews.com/contact-us/