Politik för artificiell intelligens

Etisk AI-användningspolicy för TPN Media

Beskrivning

På TPN Media är vi engagerade i den etiska användningen av artificiell intelligens (AI) för att säkerställa att vår nyhetsrapportering förblir pålitlig, opartisk, neutral, faktakontrollerad, i rätt tid och med respekt för mänsklig värdighet. Följande policy beskriver våra principer och praxis för ansvarsfull användning av AI-teknik.

Principer

1. Transparens: Vi kommer tydligt att avslöja användningen av AI i vårt innehållsskapande och dataanalysprocesser. AI kan användas för grundläggande grammatik, meningsstruktur och stavningskorrigeringar utan avslöjande, men allt innehåll som är helt skapat av AI kommer att avslöjas.
2. Ansvarsskyldighet: Vi tar ansvar för resultaten av våra AI-system och kommer att åtgärda eventuella problem omgående.
3. Rättvisa: Våra AI-verktyg kommer att utformas för att undvika diskriminering och partiskhet, vilket säkerställer en rättvis representation av alla samhällen.
4. Sekretess: Vi kommer att skydda våra användares och källors personliga data, genom att använda AI på ett sätt som respekterar deras integritet och konfidentialitet.
5. Integritet: AI kommer inte att användas för att skapa vilseledande eller falskt innehåll. Allt AI-genererat innehåll kommer att faktagranskas och granskas av mänskliga redaktörer.

Praxis

1. Skapa innehåll: AI kan hjälpa till att utarbeta och redigera artiklar, men den slutliga redaktionella kontrollen kvarstår hos mänskliga journalister som kommer att granska och personligen redigera varje enskild artikel. AI kommer inte att användas för att helt generera artiklar utan mänsklig input och AI kommer inte att användas för att skriva om, kopiera eller sammanställa innehåll från andra företag. AI kan användas för att hjälpa till med annonsinnehåll och för idéskapandeprocessen, såsom rubriker eller för att ge analytisk data.
2. Dataanalys: AI kommer att användas för att analysera data för journalistiska ändamål, för att säkerställa att tolkningen av data är korrekt och etisk.
3. Användarinteraktion: AI kan användas för att hantera användarkommentarer och feedback, men det kommer inte att ersätta mänskligt omdöme i känsliga frågor. AI kommer att användas för att skapa översättnings- och språkalternativ, samt sökintegreringsalternativ för webbplatsen för att göra sökningen mer intuitiv.
4. Reklam: AI-driven riktad reklam kommer att utföras med respekt för användarnas integritet och utan att kompromissa med redaktionellt oberoende. Våra tredjepartsannonseringspartners kan också använda AI för sina reklam- och marknadsföringsprogram, deras policy kan skilja sig från vår, de kan ses på respektive tredjepartspartners webbplats, såsom Taboola, Google, etc.
5. Kontinuerlig inlärning: Vi kommer regelbundet att granska och uppdatera våra AI-system och policyer för att anpassa oss till utvecklande etiska standarder och samhälleliga förväntningar.

Efterlevnad och tillsyn

En dedikerad AI-etikstyrelse som övervakas av ägarna till TPN Media kommer att övervaka implementeringen av denna policy och säkerställa efterlevnad av juridiska standarder och etiska bästa praxis. Regelbundna revisioner kommer att genomföras för att bedöma effekten av våra AI-system på samhället och individuella rättigheter.

Slutsats

På TPN Media tror vi att AI kan vara en kraft för det goda inom journalistik, vilket förbättrar vår förmåga att informera, engagera och stärka vår publik. Vi lovar att använda AI på ett ansvarsfullt sätt och upprätthålla de högsta standarderna för etik och respekt för mänskliga värderingar.

Vi lovar också att använda AI som ett verktyg, som ordböcker, miniräknare eller stavningskontroller, och arbeta MED AI, men inte ha AI-arbete FÖR oss, genom att använda denna spännande nyare teknik för att säkerställa mer exakt arbete och för att fortsätta att leverera kvalitet, original , faktagranskade, icke aggregerade nyheter.

TPN Media, april 2024

-

Avslöjande: AI användes för att ställa in mallen för den här artikeln och som ett exempel på AI-användning. Denna policy granskades sedan fullständigt, utökades, faktagranskades och redigerades av människor. Detta avslöjande fungerar också som ett exempel på vad man kan se på AI-material på våra plattformar.