Vägtullarna höjs för motorvägen Bangkok till Pattaya, ruttlängden ökade

Ett foto av ett vägtullscentrum på motorvägen Bangkok-Pattaya.

Bangkok – Bland onlineklagomål och kritik över den kommande höjningen av vägtullarna från Bangok till Pattaya, sa Thanin Somboon, generaldirektör för Department of Highways (DOH) följande: ”En ökad vägtull för motorvägen Bangkok – Pattaya täcker ett längre nätverk och förbättrar faciliteterna längs vägen övergripande."

Han sa att den nya vägtullstrukturen på motorvägen, som gäller från den 19 april 2018 och där en fyrhjulig bil kommer att betala en vägtull på 105 baht, upp från en tidigare vägtull på 60 baht, täcker en förlängd väg och ger förbättrade faciliteter för avgiftsuppbörden med slutna system som tar hänsyn till vägnätets längd.

Den nya vägtullen, som ska tas ut på sektionen Chonburi – Pattaya, är en total ökning från 10 till 60 baht utöver sektionen Bangkok – Chonburi. En rak resa från Bangkok till Pattaya på den 126 kilometer långa motorvägen kommer att kosta 105 baht, eller mindre än en baht per kilometer.

Vägtullen på Chonburi – Pattaya-sektionen var tidigare ej indriven eftersom biljettsystemet inte var helt installerat. Enligt Department of Highways har motorvägssektionen förbättrats med en bättre vägyta, bättre dränering, bättre belysning, färre korsningar, bättre ledning och trafikledning av en 24-timmars trafikledningscentral.

Vi här på The Pattaya News hoppas att ni alla har en säker och lycklig pendling till vart ni än är på väg.

 

Prenumerera
KÄLLADepartment of Highways, Bangkok
Adam Judd
Mr. Adam Judd är delägare i TPN Media sedan december 2017. Han kommer ursprungligen från Washington DC, Amerika, men har också bott i Dallas, Sarasota och Portsmouth. Hans bakgrund är inom detaljhandel, HR och driftledning och har skrivit om nyheter och Thailand i många år. Han har bott i Pattaya i över nio år som heltidsbo, är välkänd lokalt och har besökt landet som en regelbunden besökare i över ett decennium. Hans fullständiga kontaktinformation, inklusive kontorskontaktinformation, finns på vår Kontakta oss-sida nedan. Berättelser skicka ett e-postmeddelande till Editor@ThePattayanews.com Om oss: https://thepattayanews.com/about-us/ Kontakta oss: https://thepattayanews.com/contact-us/