Cobra Gold och nästan 6000 amerikanska soldater kommer till Pattaya-området 13-23 februari

Avslutningsceremoni för Cobra Gold 2017

BANGKOK, 28 januari — Den årliga multinationella militärövningen med kodnamnet Cobra Gold kommer att hållas i Thailands östra region nästa månad, sade en thailändsk marinofficer till nyhetsmedia söndagen den 28:e.

Thailand, USA och flera andra asiatiska länder kommer att låta sin militära personal delta i den årliga militärövningen den 13-23 februari i östra thailändska provinser inklusive Sattahip flottbas i Chonburi, U-tapao flottflygbas i Rayong, Chachoengsao och Chanthaburi , sade marinens officer på villkor av anonymitet.

Militär personal från dussintals länder kommer antingen att delta i eller observera Cobra Gold 2018 som i första hand kommer att innehålla kommandopostövningen, fältträningsövningen och humanitärt bistånd och katastrofhjälp, sade han.

Cobra Gold, som hölls första gången 1982, anses vara den största militärövningen i Asien-Stillahavsområdet.

Pattaya News talade med en amerikansk militärtjänsteman som på villkor av anonymitet uttalade att soldater kommer att ha frihet, men det kommer att vara under strikta restriktioner och fokuserat på att besöka lokala humanitära insatser, tempel och vissa fritidsaktiviteter som lokala restauranger och vattenparker och kommer att begränsas till endast ett litet antal dagar då soldaterna i första hand kommer att vara upptagna med ledningsövningarna. De kommer också att ha ett strikt utegångsförbud under övningarna.

Militären har tidigare sagt till nyhetsmedia att totalt sju länder skulle delta i fullständiga militära träningsövningar. De är USA, Thailand, Singapore, Sydkorea, Indonesien, Japan och Malaysia.

Dessutom kommer tio länder att ansluta sig till övningen som observatörer - Brunei, Laos, Kambodja, Myanmar, Vietnam, Tyskland, Pakistan, Sri Lanka, Brasilien och Sverige.

Thailand kommer att tillhandahålla 5,600 5,800 anställda medan 200 146 kommer från USA, 68 från Sydkorea, 50 från Japan, 44 från Indonesien, XNUMX från Singapore och XNUMX vardera från Kina och Indien.

 

Prenumerera
Adam Judd
Mr. Adam Judd är delägare i TPN Media sedan december 2017. Han kommer ursprungligen från Washington DC, Amerika, men har också bott i Dallas, Sarasota och Portsmouth. Hans bakgrund är inom detaljhandel, HR och driftledning och har skrivit om nyheter och Thailand i många år. Han har bott i Pattaya i över nio år som heltidsbo, är välkänd lokalt och har besökt landet som en regelbunden besökare i över ett decennium. Hans fullständiga kontaktinformation, inklusive kontorskontaktinformation, finns på vår Kontakta oss-sida nedan. Berättelser skicka ett e-postmeddelande till Editor@ThePattayanews.com Om oss: https://thepattayanews.com/about-us/ Kontakta oss: https://thepattayanews.com/contact-us/