Thailand utsågs till världens bästa land att starta företag

Thailand röstades fram som nummer ett på listan över bästa länder att starta företag för andra året i rad av totalt 80 länder som undersökts av US News and World Report.

Handelsminister Sontirat Sontijirawong sa i fredags (26 januari) att det amerikanska medieföretaget också placerade Thailand på den 8:e rankningen av en lista över 25 bästa länder att investera i.
Han tillskrev Thailands förbättrade ranking i de två kategorierna till handelsministeriets nedskärningshinder för registrering av nya företag i Thailand och utgifterna för registrering för företagare.

Rapporten baserades på en slumpmässig undersökning av åsikter från 21,000 XNUMX respondenter världen över.

"Att starta ett företag i Thailand tar ungefär fem dagar, enligt Världsbanken. Nya företagstäthet är en av de lägsta i regionen, vilket ger utrymme för hoppfulla entreprenörer. Även om de rankas bland de mest överkomliga landet för affärsbeslutsfattare, omfattas företag som inte är majoritetsägda thailändskt av Foreign Business Act, enligt vilken många affärsplaner som kan locka entreprenörer till Thailand är begränsade, inklusive ristillverkning och turism, säger USNews. och World Report sägs i rankningsrapporten Best Countries to Start a Business.

Den förbättrade rankningen i listorna över de bästa länderna att starta ett företag och de bästa länderna att investera i var ett tydligt tecken på utländska affärsmäns uppfattning att Thailand har förbättrat de miljöer som är gynnsamma för utländska affärsmän att starta företag eller investera i , sade minister Sontirat och tillade att den förbättrade rankningen av den amerikanska webbplatsen överensstämmer med Världsbankens senaste rapport från 1 november om världens rankning av länder med lätt att göra affärer som placerade Thailand på 26:e ranking.

För närvarande rankades USA som världens tredje största handelspartner med Thailand och den första för länder i norra Amerika. USA:s utländska direktinvesteringar i Thailand rankades också på tredje plats efter Japan och Singapore med värdet av utländska direktinvesteringar som uppskattas till 11.7 miljarder USD.

Källa: Thai PBS

Bild efter inläggsinnehåll
KÄLLAThai PBS
Mr. Adam Judd är delägare i TPN Media sedan december 2017. Han kommer ursprungligen från Washington DC, Amerika, men har också bott i Dallas, Sarasota och Portsmouth. Hans bakgrund är inom detaljhandel, HR och driftledning och har skrivit om nyheter och Thailand i många år. Han har bott i Pattaya i över nio år som heltidsbo, är välkänd lokalt och har besökt landet som en regelbunden besökare i över ett decennium. Hans fullständiga kontaktinformation, inklusive kontorskontaktinformation, finns på vår Kontakta oss-sida nedan. Berättelser skicka ett e-postmeddelande till Editor@ThePattayanews.com Om oss: https://thepattayanews.com/about-us/ Kontakta oss: https://thepattayanews.com/contact-us/