Thailändsk polis arresterar 10 "svarta människor" i Operation Black Eagle

Människor som greps under den senaste razzian.

BANGKOK — Polisen sa att de arresterade 10 "svarta människor" för olika brott tidigt på torsdagsmorgonen i en operation som de själva beskrev som rasistiskt motiverade, vilket är lagligt enligt thailändsk lag.

Tio personer från olika afrikanska länder och Indien paraderades inför reportrar på Nana Hotel i Soi Sukhumvit 4 vid 1:30 den 2018 januari XNUMX. De greps alla i en räd mot mörkhyade utlänningar tidigare samma natt som en del av en Pågående ansträngningar polisen har kallat "Operation Black Eagle" som har pågått i flera månader där polisen specifikt ber mörkhyade utlänningar om deras pass och bevis på att de vistas i landet lagligt.

"I den här razzian hittade vi några personer som hade stannat kvar på sina visum", sa polisens generalmajor Surachet Hakpal till pressen. "Vi letade efter restauranger, barer, festställen och matställen runt Nana och Soi Cowboy. På så sätt har vi säkrat en säkrare plats för turister och säkerställt deras förtroende.”

Filmer från razzian visar Surachet gå bland de arresterade och fråga: "Varifrån kommer du?

Surachet har varit ansvarig för Operation Black Eagle sedan den började förra året under order av seniora Junta-ledare.

Generalmajor Surachet låg bakom ett antal räder som liknade det föregående året och uppgav att Operation Black Eagle har lett till över 145 arresteringar och inspektioner av över 400 mörkhyade utlänningar.

De 10 arresteringarna i morse inkluderade en nigerianer och ghananer som hade tagit sig in i landet illegalt; två indier, två nigerianer och två ugandier som hade stannat kvar på sina visum; en kenyan som arbetar utan tillstånd och en ugandan som innehar kokain.

Vi här på The Pattaya News påminner våra läsare om att alla, oavsett var de kommer ifrån, bör ha med sig en passkopia MED deras inresestämpel kopierad och vara i landet lagligt hela tiden. Var försiktig.

KÄLLAKhaosod engelska
Adam Judd
Mr. Adam Judd är delägare i TPN Media sedan december 2017. Han kommer ursprungligen från Washington DC, Amerika, men har också bott i Dallas, Sarasota och Portsmouth. Hans bakgrund är inom detaljhandel, HR och driftledning och har skrivit om nyheter och Thailand i många år. Han har bott i Pattaya i över nio år som heltidsbo, är välkänd lokalt och har besökt landet som en regelbunden besökare i över ett decennium. Hans fullständiga kontaktinformation, inklusive kontorskontaktinformation, finns på vår Kontakta oss-sida nedan. Berättelser skicka ett e-postmeddelande till Editor@ThePattayanews.com Om oss: https://thepattayanews.com/about-us/ Kontakta oss: https://thepattayanews.com/contact-us/