Maya Bay, platsen för Beach-filmen, nära turister i juni

Maya Beach, som blev känd från filmen "The Beach" med Leonardo Dicaprio och en av de mest populära destinationerna i Thailand kommer att stängas i juni för att skydda korallreven där.

Maya Bay Beach

Det är en av världens mest kända stränder, tack vare sin huvudroll i Danny Boyles film av Alex Garlands bästsäljande roman, och kallas ofta helt enkelt för "stranden". Men i sommar kommer Maya Bay, på den thailändska ön Koh Phi Phi Leh, att vara stängd för turister eftersom myndigheterna försöker vända decennier av skador på regionens marina miljö.

Stängningen kommer att ske från juni till september, under öns lågsäsong, för att ge dess korallrev tid att återhämta sig.

Maya Bay får upp till 5,000 2000 besökare om dagen, med de flesta turister som reser med båt från Phuket eller Koh Phi Phi. Mycket av den turismen har sporrats av filmen The Beach, som släpptes XNUMX och med Leonardo DiCaprio i huvudrollen. Det är en film som ironiskt nog berättar historien om en backpacker på jakt efter den perfekta, orörda stranden.

Nästan 80 % av Thailands korallrev har förstörts, enligt Thon Thamrongnawasawat, biträdande dekanus vid fakulteten för fiske vid Kasetsart University i Bangkok, med de främsta orsakerna till strandhotell, båtankare och plastavfall som dumpas i havet

Thamrongnawasawat sa i ett tal till Deutsche Welle Newspaper att även om tillfälliga stängningar kan hjälpa till i viss mån, skulle den "ideala lösningen" vara att viken stängs permanent. Thon har länge varit uttalad om behovet av att skydda Thailands marina parker och har varnat för risken från turism. Under ett besök i bukten 2016 beskrev han stranden som så tätt befolkad att han blev mållös.

Som tur är kommer stängningen just nu bara vara tillfällig trots Thons uttalade försök att stänga den för turister.

Prenumerera
KÄLLAThe Guardian
Adam Judd
Mr. Adam Judd är delägare i TPN Media sedan december 2017. Han kommer ursprungligen från Washington DC, Amerika, men har också bott i Dallas, Sarasota och Portsmouth. Hans bakgrund är inom detaljhandel, HR och driftledning och har skrivit om nyheter och Thailand i många år. Han har bott i Pattaya i över nio år som heltidsbo, är välkänd lokalt och har besökt landet som en regelbunden besökare i över ett decennium. Hans fullständiga kontaktinformation, inklusive kontorskontaktinformation, finns på vår Kontakta oss-sida nedan. Berättelser skicka ett e-postmeddelande till Editor@ThePattayanews.com Om oss: https://thepattayanews.com/about-us/ Kontakta oss: https://thepattayanews.com/contact-us/