Pattaya City lägger till ytterligare lastbilar för att påskynda borttagningen av medicinskt avfall

Lastbilar som tar bort medicinskt avfall

Pattaya-

Pattaya ökade antalet lastbilar som transporterar medicinskt avfall från en omtvistad soptipp i Khao Maikaew i ett försök att tysta uppståndelsen bland grannar. Vi har tidigare rapporterat om detta också ( https://thepattayanews.com/2018/02/02/pattaya-city-removing-100-tons-medical-waste-khao-maikaew/ )

Natawut Burarak, chef för Miss Nightingale Health Care, som anlitades av staden för att ta bort de 120 ton farligt avfall, sa att operationen började med en lastbil som transporterade sex ton sopor till Nakhon Sawan varje dag.
Khao Maikaew-invånare, upprörda över Pattayas brott mot ett avtal om att aldrig lagra mer än 100 ton medicinskt avfall på sina bakgårdar, hävdade att staden borde bli av med sprutorna, smutsiga bandage och annat infekterat sopor så snabbt som möjligt.

Som svar lade entreprenören till fler fordon efter att ha fått Pattaya att höja avgiften den betalade från 11 baht per kilo till 16 baht per kilo. Stadens räkning för att städa upp sin röra i Khao Maikaew har nu hoppat till skyhöga 6.4 miljoner baht. Det inkluderar inte avgiften för att bränna hazmat i Nakhon Sawan-förbränningsugnen.

Efter tre dagars upprampade transporter rensade företaget 40 ton avfall. Hela eftersläpningen var planerad att tas bort före den 15 februari, men idag, den 17 februari 2018, är det medicinska avfallet fortfarande inte helt rensat.

Den medieuppmärksamhet som dumpningen av medicinskt avfall har fått fick också myndigheterna att titta närmare på Nakhon Sawan-förbränningsanläggningen.
Miljötjänstemän citerade företaget som ansvarar för förbränningsugnen för att inte uppfylla lagliga standarder, även om det redan har varit i drift i nästan sju år. Förbränningsanläggningens tjänstemän har lovat att bli av med allt av Pattayas medicinska avfall innan de tar itu med dess större problem.

Vi här på The Pattaya News kommer att fortsätta att uppdatera dig om den här historien.

 

KÄLLADaily Mail
Mr. Adam Judd är delägare i TPN Media sedan december 2017. Han kommer ursprungligen från Washington DC, Amerika, men har också bott i Dallas, Sarasota och Portsmouth. Hans bakgrund är inom detaljhandel, HR och driftledning och har skrivit om nyheter och Thailand i många år. Han har bott i Pattaya i över nio år som heltidsbo, är välkänd lokalt och har besökt landet som en regelbunden besökare i över ett decennium. Hans fullständiga kontaktinformation, inklusive kontorskontaktinformation, finns på vår Kontakta oss-sida nedan. Berättelser skicka ett e-postmeddelande till Editor@ThePattayanews.com Om oss: https://thepattayanews.com/about-us/ Kontakta oss: https://thepattayanews.com/contact-us/