Thailändsk polis fångar två tjuvjägare som dödar skyddade djur i nationalparken

Pak Chong, Nakhon Ratchasima-

Thailändsk polis och lokala tjänstemän har uppgett för pressen att de har flera misstänkta i ett tjuvjaktfall nära Pak Chong, i ett naturreservat i Khao Yai nationalpark. Under helgen stoppade thailändska tjänstemän och parkvakter en lastbil med två thailändska män, en namngiven som Mr. Apiwat, som lämnade parken. Vid en preliminär inspektion upptäckte inte tjänstemän något men de uppgav att båda männen uppträdde nervösa och misstänksamma. Polisen fortsatte med att ge en fullständig inspektion av fordonet och hittade i ett dolt fack påsar med stympade och fridlysta galtar, buffel och björnar.

Djuren hade, enligt tjänstemän, slaktats på ett fruktansvärt och likgiltigt sätt på nationalparkens mark, vilket strider mot thailändsk lag. Eftersom området är ett naturreservat kommer ytterligare avgifter att tillkomma för båda männen. Polisen uppgav också att ytterligare två misstänkta som arbetade med Apiwat och hans medarbetare har identifierats och arresteringsorder har utfärdats för att försöka stoppa pågående tjuvjakt i nationalparken.

Thailändsk polis uppgav att de misstänkta fångade djuren genom att placera ut avsiktliga fällor vid ett populärt vattenhål för djur i nationalparken, vilket lämnade dem i extrem smärta. De fortsatte sedan med att slakta de fångade djuren och skar dem i bitar, varefter de placerade dem i påsar för att sälja dem på den svarta marknaden och för konsumtion.

Lokala invånare i Pak Chong är upprörda över männens handlingar och ignorering av marken och djurens skyddade status. Tjänstemän uppger att de inblandade männen kommer att åtalas i full utsträckning av thailändsk lag och varje ytterligare försök till tjuvjakt på nationalparkens mark kommer inte att tolereras.

 

Prenumerera
KÄLLAThai PBS
Adam Judd
Mr. Adam Judd är delägare i TPN Media sedan december 2017. Han kommer ursprungligen från Washington DC, Amerika, men har också bott i Dallas, Sarasota och Portsmouth. Hans bakgrund är inom detaljhandel, HR och driftledning och har skrivit om nyheter och Thailand i många år. Han har bott i Pattaya i över nio år som heltidsbo, är välkänd lokalt och har besökt landet som en regelbunden besökare i över ett decennium. Hans fullständiga kontaktinformation, inklusive kontorskontaktinformation, finns på vår Kontakta oss-sida nedan. Berättelser skicka ett e-postmeddelande till Editor@ThePattayanews.com Om oss: https://thepattayanews.com/about-us/ Kontakta oss: https://thepattayanews.com/contact-us/