Thai Department of Disease Control varnar för vaping...igen

Seminarier börjar i Thailand för att diskutera varför vaping inte är bra för dig.

En samling e-cigaretter,

Pattaya-

De senaste månaderna har de thailändska tillslagen mot vaping eller e-cigaretter fortsatt. Vi har tidigare skrivit hur turister rutinmässigt bötfälls med 20,000 XNUMX baht och uppåt för att vaping offentligt och hur det finns offentliga meddelanden och skyltar vid passkontrollen i Bangkok som informerar turister om att vaping inte är lagligt i Thailand.

Den thailändska regeringen har startat seminarier för att utbilda om varför de intar denna hårda hållning när det gäller vaping för att informera allmänheten och turister, eftersom de säger att de bryr sig om hälsan för sina medborgare och besökare till Thailand.

I ett seminarium om fakta om e-cigarrer avslöjade biträdande generaldirektör för avdelningen för sjukdomskontroll, Dr. Kachornsak Kaewchamras, att 3.3 procent av tonårsrökare mellan 13 och 15 år befanns röka e-cigarrer när de var under intryck av att e-cigarrer var säkra, enligt en undersökning 2015.

Dr. Kachornsak förklarade att vätskan som används i e-cigaretter innehåller nikotin. Ångan de producerar är beroendeframkallande och utgör risk för lungcancer och andra hälsoproblem.

Han avslöjade att Världshälsoorganisationen hade meddelat att e-cigarrer inte var ett verktyg för att dra tillbaka cigaretter, eftersom inga tillsynsorgan hade bekräftat deras säkerhet. WHO:s landskontor i Thailand har utfärdat ett uttalande som varnar för farorna med e-cigarrer för rökare och personer nära dem, där gravida kvinnor och barn är mest mottagliga för passiv rökning.

Dr. Kachornsak föreslog att de som planerar att sluta röka ringer Thailand National Quit-linje kl 1600 eller konsulterar tobaksavvänjningskliniker på sjukhus som övervakas av folkhälsoministeriet i hela landet.

Polistjänstemän informerar oss om att de kommer att fortsätta att ta en nej-tolerans när det gäller vaping med ökande böter för dem som fångas för att vaping offentligt.

Prenumerera
Adam Judd
Mr. Adam Judd är delägare i TPN Media sedan december 2017. Han kommer ursprungligen från Washington DC, Amerika, men har också bott i Dallas, Sarasota och Portsmouth. Hans bakgrund är inom detaljhandel, HR och driftledning och har skrivit om nyheter och Thailand i många år. Han har bott i Pattaya i över nio år som heltidsbo, är välkänd lokalt och har besökt landet som en regelbunden besökare i över ett decennium. Hans fullständiga kontaktinformation, inklusive kontorskontaktinformation, finns på vår Kontakta oss-sida nedan. Berättelser skicka ett e-postmeddelande till Editor@ThePattayanews.com Om oss: https://thepattayanews.com/about-us/ Kontakta oss: https://thepattayanews.com/contact-us/