Defekt transformator orsakade Pattaya Beer Bar brandmyndigheter, barer håller redan på att byggas om i samarbete med Pattaya City

Pattaya-

  Elektriska myndigheter i Pattaya har sagt att branden som förstörde två barer och 17 motorcyklar orsakades av att en nyinstallerad elektrisk transformator exploderade som hade installerats tidigare på morgonen.

Transformatorn hade varit på plats bara en dag, sa Pattayas brandchef och uppgav också att ett råd kommer att undersöka själva transformatorn och inspektera andra transformatorer i staden för att säkerställa att det inte händer igen. Detta är den andra branden på Walking Street under det senaste året, med en annan transformator som exploderade vid en populär rockbar på Walking Street och förstörde byggnaden under de tidiga morgontimmarna.

 

Dagen efter branden, söndagen den 11 mars, undersökte provinsens elchef Chartchai Phumrin skadorna med lokala elchefer och polisen. Det uppskattas att skadorna från branden var ungefär 10 miljoner baht. Som en fin förändring från att peka med fingrarna tog staden ansvar för branden och samarbetade med hyresvärden av ölbarkomplexet för att samla in pengar för att återuppbygga företagen. Denna snabba åtgärd har gjort att båda ölbarerna redan är ombyggda från och med idag, den 13 mars, och är nästan öppna för affärer igen. Det är oklart om detta kommer att utvidgas till ägarna till de förstörda motorcyklarna. Anställda på ölbarkomplexen berömde myndigheterna för det snabba agerandet.

Förutom butikerna och cyklarna skadades andra skyltar och markiser något. En turist skickades till sjukhus med brännskador och en thailändare andades in rök. Båda håller på att återhämta sig. Ett 50-tal anställda från Pattayas elmyndighet gick med kabel- och internetoperatörer i reparationer av kablar. En ny transformator förväntades vara på plats för att återställa strömmen till området i går kväll.

Motorcyklar förstörda
Transformatorn som exploderade.

Vi här på The Pattaya News hoppas att detta inte händer igen.

 

Bild efter inläggsinnehåll
Mr. Adam Judd är delägare i TPN Media sedan december 2017. Han kommer ursprungligen från Washington DC, Amerika, men har också bott i Dallas, Sarasota och Portsmouth. Hans bakgrund är inom detaljhandel, HR och driftledning och har skrivit om nyheter och Thailand i många år. Han har bott i Pattaya i över nio år som heltidsbo, är välkänd lokalt och har besökt landet som en regelbunden besökare i över ett decennium. Hans fullständiga kontaktinformation, inklusive kontorskontaktinformation, finns på vår Kontakta oss-sida nedan. Berättelser skicka ett e-postmeddelande till Editor@ThePattayanews.com Om oss: https://thepattayanews.com/about-us/ Kontakta oss: https://thepattayanews.com/contact-us/