Uppdatering: Tjänstemän tar nu och bötfäller oregistrerade darttavlor

Pattaya-

Vi har tidigare skrivit om att tjänstemän i Pattaya tar darttavlor från lokala företag och konstaterar att alla företag behövde ett tillstånd, som är gratis, för att ha dart i sin verksamhet. Om de inte får detta tillstånd, som nu finns tillgängligt, riskerar de att ta sina styrelser och böter. Ursprungligen trodde man att detta endast var ett brott i Pattaya, men vi har nu förtydligat att det är rikstäckande.

 

Thailands nationella dartförbund sa att pubar och sportbarer som vill erbjuda sporten måste registrera sin utrustning så att de inte konfiskeras av lokala myndigheter.

Varningen kom efter klagomål från anläggningsägare i Pattaya om att de är måltavlor av tjänstemän som kräver piltillstånd. Thailand Dart Associations ordförande Vichai Govindani sa att tillslaget stöds av en 83 år gammal lag som listar dart, bingo och många andra sporter som hasardspel.

"Det har alltid varit olagligt," sa Vichai. "Om du spelar hemma är det inte olagligt. Men om du spelar på en kommersiell plats anses det vara en del av verksamheten, och det kan vara förknippat med hasardspel. Du behöver tillstånd för det, som snooker och pool och bingo.”

Onlinerapporter under den senaste månaden har detaljerade redogörelser för lokala tjänstemän som plundrat pubar som serverar utlänningar i semesterorten Pattaya och ber om deras tillstånd. Ägare som inte kan visa upp relevant licens har fått sin utrustning beslagtagen.

Vichai sa att lagen inte upprätthålls av polisen utan av kommunala tjänstemän.

På frågan om varför myndigheterna plötsligt blir hårda mot en allestädes närvarande och till synes godartad sport som dart, sa Vichai att det är en av dessa tillslag som kommer i cykler.

"Tidigare var det ett tillslag också, sedan försvann det ett tag", sa Vichai, som har spelat dart i mer än 30 år, i en intervju. "Nu är det tillbaka. Men det är bra. Det kan åtminstone göra folk intresserade av sporten."

Chonburi guvernör Pakarathon Tienchai sa att han inte har någon information om specifika räder, men vidhöll att tjänstemän enligt lag är skyldiga att slå ner på alla potentiella hasardspel.

"Om de spelar för skojs skull är det inga problem. Men om det kan vara hasardspel måste vi vidta åtgärder, sa Pakarathon. "Tjänstemän måste se om det är något hasardspel inblandat."

En lag från 1935 listar dussintals sporter och spel som hasardspel, inklusive dart, bingo, lotteri, biljard och mahjong. De som vill spela eller organisera matcher kräver tillstånd från staten enligt lagstiftningen före andra världskriget.

Vichai sa att hans förening kan utfärda de nödvändiga tillstånden gratis till alla anläggningar som begär ett från dem på deras hemsida.

 

KÄLLAKhaoSod engelska
Mr. Adam Judd är delägare i TPN Media sedan december 2017. Han kommer ursprungligen från Washington DC, Amerika, men har också bott i Dallas, Sarasota och Portsmouth. Hans bakgrund är inom detaljhandel, HR och driftledning och har skrivit om nyheter och Thailand i många år. Han har bott i Pattaya i över nio år som heltidsbo, är välkänd lokalt och har besökt landet som en regelbunden besökare i över ett decennium. Hans fullständiga kontaktinformation, inklusive kontorskontaktinformation, finns på vår Kontakta oss-sida nedan. Berättelser skicka ett e-postmeddelande till Editor@ThePattayanews.com Om oss: https://thepattayanews.com/about-us/ Kontakta oss: https://thepattayanews.com/contact-us/