Pattaya City-tjänstemän meddelar att Songkran förlängs till den 30 april, vattenspel till 10:XNUMX

Pattaya-

Pattayas stadstjänstemän meddelade denna vecka vid ett möte i stadshuset där både tjänstemän i Banglamung-distriktet, polisen och borgmästaren deltog att Songkran-festivalen för Pattaya kommer att förlängas från 12 april till 19 april till 12 april för att uppmuntra och öka turismen i staden. 30 april. Dessutom stannar vattenkrigen historiskt vid runt solnedgången, men för att ytterligare stärka turismen och driva Pattayas rykte som "den roliga staden", kommer vattenstriderna att tillåtas fortsätta till 10:00.

Pattayas stadshus uppgav följande till The Pattaya News i ett formellt uttalande:

"Vi tror att genom att uppmuntra fler turister att komma till Pattaya och driva Pattayas rykte som en "Fun City" i världsklass på samma nivå som Las Vegas och New Orleans i Amerika kommer vi att öka det totala antalet turismer med ungefär 35 % och få en uppskattningsvis ytterligare 700 miljoner baht bara till Pattayas ekonomi. Dessa medel kan vi använda senare under året för att tillhandahålla bättre vägar och slutföra strandförsköningsprojektet. Dessutom kan dessa medel användas för att hjälpa till med att hantera många avfallshanterings- och soporrelaterade frågor som har plågat staden under de senaste månaderna. Det är en win-win för alla inblandade.”

Stadstjänstemän uppgav vidare att de planerar flera unika evenemang i år för Pattaya City för att ytterligare uppmuntra "kul". De har också bekräftat att Pattaya i samordning med regeringen har ett officiellt undantag för att tillåta vattenlek på huvud- och sekundärvägar.

Händelserna som beskrevs vid mötet för den nu nästan månad långa festivalen inkluderar följande:

-Stadsponsrade stationer för blötläggning av vatten på alla större vägar, inklusive motorvägen och på den mörka sidan, eftersom staden vill uppmuntra expats att ta sig in i Songkran.

-Vattenstationer, sponsrade av staden och bemannade av volontärer och stadstjänstemän framför de flesta stora stormarknadsingångar, banker och sjukhus för att säkerställa att alla, inklusive de som inte är i festområdena, njuter av Songkrans anda.

-7-11 har uppgett att de kommer att delta i den månadslånga festivalen också genom att ha en utsedd anställd vid dörren som blötlägger varje person som går in och ut ur butiken, oavsett om de är klädda för tillfället också i samarbete med Stadshuset .

-Staden kommer att ha sponsrat vattenkrig på Soi 7 mellan olika grupper av turister. Några planerade evenemang inkluderar franska vs tyska turister, amerikaner vs engelsmän, indianer vs araber och Ryssland vs. Kina.

-Istället för den officiella blomskjortan för staden uppmuntrar stadens tjänstemän män att gå bar överkropp och bära officiella blommiga stringtrosor. Stringarna bör finnas tillgängliga på alla marknader mitt i veckan.

Om evenemanget blir en framgång har stadens tjänstemän sagt att de tittar på att utöka Songkran ytterligare, kanske till ett månatligt veckolångt evenemang för att öka turismen.

Åh...och glada aprilskämt, gott folk.

 

Prenumerera
Adam Judd
Mr. Adam Judd är delägare i TPN Media sedan december 2017. Han kommer ursprungligen från Washington DC, Amerika, men har också bott i Dallas, Sarasota och Portsmouth. Hans bakgrund är inom detaljhandel, HR och driftledning och har skrivit om nyheter och Thailand i många år. Han har bott i Pattaya i över nio år som heltidsbo, är välkänd lokalt och har besökt landet som en regelbunden besökare i över ett decennium. Hans fullständiga kontaktinformation, inklusive kontorskontaktinformation, finns på vår Kontakta oss-sida nedan. Berättelser skicka ett e-postmeddelande till Editor@ThePattayanews.com Om oss: https://thepattayanews.com/about-us/ Kontakta oss: https://thepattayanews.com/contact-us/