Gångvägsförsäljning på Beach Road för Songkran förbjuden i år

Pattaya-

Distrikts- och stadstjänstemän har meddelat att det under den populära vattenfestivalen Wan Lai inte kommer att finnas några individuella vandringsleder på Beach Road. Detta inkluderar inte förplanerade konserter och sponsrade bås som har planerats och godkänts i förväg eftersom det i år för Wan Lai, den 19 april, förväntas finnas minst femton sponsrade och godkända bås för konsert- och vattenstänkzoner.

Flera individuella försäljare har sprayat på utmärkta platser på Beach Road ordet Jong på thailändska, vilket betyder reserverat under de senaste dagarna. Stadstjänstemän granskar kameror och filmer för att identifiera vem som gjorde detta och se till att de inte ställer upp privata försäljningsbord och bås under festivalen.

Säljare som ignorerar förbudet kommer att få böter på 2000 baht och få sina varor beslagtagna under festivalens tjänstemän. Även om historiskt sett har försäljning av privata varor på gångvägarna alltid varit emot lagen i Pattaya, har det inte efterlevts. Stadstjänstemän sa att i år, i allmänhetens intresse, kommer det att vara förbjudet och strikt upprätthållas under festivalen som förväntas dra runt 60,000 XNUMX människor både thailändska och utlänningar till Beach Road på den mest hektiska dagen på året för staden.

Beach Road kommer att vara stängd i sin helhet från 6:7-XNUMX:XNUMX på dagen för festivalens officiella tillkännagivande tillsammans med halva centrala Pattaya Klang.

 

Adam Judd
Mr. Adam Judd är delägare i TPN Media sedan december 2017. Han kommer ursprungligen från Washington DC, Amerika, men har också bott i Dallas, Sarasota och Portsmouth. Hans bakgrund är inom detaljhandel, HR och driftledning och har skrivit om nyheter och Thailand i många år. Han har bott i Pattaya i över nio år som heltidsbo, är välkänd lokalt och har besökt landet som en regelbunden besökare i över ett decennium. Hans fullständiga kontaktinformation, inklusive kontorskontaktinformation, finns på vår Kontakta oss-sida nedan. Berättelser skicka ett e-postmeddelande till Editor@ThePattayanews.com Om oss: https://thepattayanews.com/about-us/ Kontakta oss: https://thepattayanews.com/contact-us/