Tips och tricks för en vettig Songkran i Pattaya från The Pattaya News

Pattaya-

Då polischefen och stadshuset driver budskapet att de i år vill ha en vettig Songkran på möten i stadshuset denna vecka, har vi här på The Pattaya News bestämt oss för att sätta ihop en lista med tips och tricks för de som kommer eller stannar för vattenfestivalen här. Det här är inte riktat till dem som flyr landet eller gömmer sig inomhus hela veckan och det är inte heller en diskussion om huruvida du tycker om festivalen eller inte.

Nu kör vi:

-Songkran kommer att pågå från den 12 april till den 19:e i Pattaya. Räkna med att vattenkastningen börjar den 12 i de primära lekområdena Soi 6, Soi 7, Soi 8 och LK Metro. Allt eftersom dagarna går kommer fler och fler av staden att engagera sig och vattenleken blir mer och mer rasande. Vattenleken pågår för det mesta från cirka 1 till cirka 7. Under de senaste åren har polisen gjort ett utmärkt jobb med att stoppa vattnet på natten och vi gick ut varje kväll förra året och såg nästan ingen vattenlek. Det stora undantaget är den 18:e och 19:e. Den 18:e pågår vattenlek hela natten och är den stora kvällen för Walking Street där gatan leker hela natten. Om du gillar det kan det bli en av årets roligaste kvällar. Om du inte är det, stanna hemma. Den 19:e, även för människor som hatar Songkran, brukar betraktas som en av de mest fantastiska festerna i världen eftersom alla vägar stänger, dussintals konserter och fester arrangeras på stranden och 100,000 XNUMX människor samlas till staden på baksidan av pickupen och till fots för festivalens häftiga final.

- Med det sagt, bli inte förvånad om du blir överös med vatten även i andra områden.

-Gå ut FÖRBEREDAD, speciellt om du går till ett av de större vattenområdena. Bär inte ditt pass, plånbok eller en icke vattentät telefon. Vi har sett många, många telefoner förstöras under vattenfestivalen. Påsarna som säljs är anständiga men långt ifrån perfekta och med vattennivån som hälls på dig i vattenzonerna kommer du inte att helt skydda dina saker från att sköljas. Det bästa tipset är att köpa några små ziplock-påsar, lägga tillräckligt med pengar där för att hålla dagen ute och lägga i en vattentät påse tillsammans med en kopia av ditt pass/id.

-Många barer kommer att ha gratis plastöverdrag för dina drinkar, men inte alla. Var medveten om toppen av din drink eftersom allt vatten som flyger runt kommer sannolikt att landa i din drink också.

-Bär inte en poncho. Det får dig att se ut som en idiot och ett större mål. Ett löst sittande linne för män (Gå inte bar överkropp, det är respektlöst i thailändsk kultur) och boardshorts eller en meshskjorta fungerar bra.

-Om du går ut flera dagar, var medveten om dina fötter. Skav på grund av att de är konsekvent våta och smärtsamma trenchfoot är vanligt för dem här i flera dagar. Regelbunden lotion och att hålla dem borta från vattnet ibland är viktigt för att förhindra detta.

-Många får öron- och ögoninfektioner under Songkran. Det är upp till dig om du vill ha öronproppar. Vi gör i allmänhet inte utan ser till att vi rengör våra öron regelbundet under festivalen för att rensa ut vatten, lera, etc.

-TAPPA INTE HEMMA ELLER KYL OM DET KOMMER UNDER NÅGRA OMSTÄNDIGHETER. Detta är det viktigaste tipset. Om du ska ut under eftermiddagen, förvänta dig helt enkelt att du blir blöt. Om du får en full hink vatten till huvudet, le, säg gott nytt år och fortsätt gå. Eller, om du har din egen pistol, slå tillbaka på ett lekfullt sätt. Att tappa humöret och bli upprörd KOMMER att göra dig till det största målet på gatan och har orsakat mer än en hel del slagsmål. Att gå in i de stora vattenzonerna som Soi 7 och förvänta sig att kunna gå runt torrt är omöjligt och rent ut sagt idiotiskt. Det finns ingen opt-out för Songkran i Pattaya, om du är ute och går blir du blöt.

-Ta med och använd lite vattentätt solskyddsmedel av hög kvalitet. Songkran är en av de varmaste tiderna på året och på grund av att vattnet är iskallt i många områden är det lätt att lura kroppen att du inte bränner dig i solen. Du är. Vi har sett många smärtsamma solbrännor under Songkran, särskilt den 19:e, eftersom folk inte lyssnade på detta tips.

-Om du har hälsotillstånd och eventuellt kan gå i chock, håll dig inne eller borta, särskilt för äldre. Som nämnts är vattnet iskallt i många områden och vissa människor kan helt enkelt inte hantera det.

-Som rekommenderat av den thailändska regeringen och lokala myndigheter ska du inte bära baddräkter eller bikinis för kvinnor. En songkran-blommaskjorta, t-shirt med shorts eller ja, en traditionell thailändsk dräkt föreslås. De är över hela staden och säljs just nu. Det är ingen våt t-shirttävling. Den huvudsakliga drivkraften är inget kött blottande, inget blinkande och inga sexiga outfits.

-Om du vill se de mer traditionella delarna av songkran kommer den att visas ofta, vanligtvis på morgonen med processioner av munkar på Beach Road, lätt sprutande i händerna på de äldre, en buddhistisk relikparad, traditionell Issan-dans och mer. Vi kommer att uppdatera scheman för det här när vi får det.

-Många företag, särskilt myndigheter och banker, stänger för större delen av eller hela festivalen eftersom det är svårt att ta sig runt och många thailändare återvänder hem till sin hemstad för att tillbringa tid med familjen. Var medveten om detta i förväg. Den 19:e, med undantag för barer och försäljare på Beach Road, är de flesta av stadens företag stängda. 7-11 kommer dock att ha öppet liksom de flesta snabbmat. Leveranstjänster är dock avstängda denna dag. Hela veckan förväntas leveranstiden öka. Om du bor i, gör dina inköp i förväg.

-Bär din vattenskyddspåse runt halsen. Lägg den INTE i fickan. Folkmassor, särskilt den 19:e, kan vara i tusental. Plockning är tyvärr vanligt, speciellt om du lämnar påsen i fickan och går in i folkmassorna på konserter, som Central Festival.

-Det är OMÖJLIGT att ta sig in eller ut ur staden den 19:e efter cirka 10:10 till cirka 6:4. På grund av så många människor på vägen kommer en resa från Soi XNUMX att säga, Jomtien Beach i en bil eller lastbil kommer att ta XNUMX timmar. Nästan alla taxitjänster kommer att avbryta trafiken denna dag. Motorcykeltaxi kommer att fungera men på grund av mängden vatten som kastas kan det vara farligt och ändå ta lång tid. Om du måste flyga ut eller flyga in den 19:e är det bäst att åka till Bangkok en dag innan eller stanna i Bangkok en dag. 

-Ha så kul. Det finns en anledning till att thailändarna älskar festivalen och att se tusentals thailändare vara så glada, leende, dansa och koppla av är anledningen till att vi älskar festivalen. Vi förstår varför många expats ogillar festivalen och respekterar deras tankar, men detta är i allmänhet den näst mest hektiska veckan på året för staden, efter julveckan. Titta på drickandet, de flesta slagsmål och problem beror på att folk är för berusade.

-

-

Bild efter inläggsinnehåll
Mr. Adam Judd är delägare i TPN Media sedan december 2017. Han kommer ursprungligen från Washington DC, Amerika, men har också bott i Dallas, Sarasota och Portsmouth. Hans bakgrund är inom detaljhandel, HR och driftledning och har skrivit om nyheter och Thailand i många år. Han har bott i Pattaya i över nio år som heltidsbo, är välkänd lokalt och har besökt landet som en regelbunden besökare i över ett decennium. Hans fullständiga kontaktinformation, inklusive kontorskontaktinformation, finns på vår Kontakta oss-sida nedan. Berättelser skicka ett e-postmeddelande till Editor@ThePattayanews.com Om oss: https://thepattayanews.com/about-us/ Kontakta oss: https://thepattayanews.com/contact-us/